RIDCC is PRIDE dansworkshop

RIDCC, ketelbinkie & Theater Rotterdam
za 25 jun 16:45 - 17:45
LGBT dansworkshop, all genders, all levels and all bodies.
  • 25 jun
    16:45 - 17:45
    TR Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal
    Verkoop elders

Een nieuwigheid op het RIDCC programma is de unieke LGBT dansworkshop, gegeven door Dario Tortorelli, in samenwerking met ketelbinkie en Theater Rotterdam tijdens Pride Rotterdam. RIDCC voelt zich verwant met Pride Rotterdam; we streven beiden naar een wereld waarin iedereen zich vrij moet voelen om zichzelf te kunnen zijn, zonder opgelegde norm van buitenaf. 

We bieden een unieke dansworkshop moderne dans aan open voor all genders, all levels en all bodies op het podium van Theater Rotterdam door Dario Tortorelli. Dario Tortorelli is een gerenommeerde Italiaanse danser en choreograaf, daarnaast is hij oprichter van DiVEinD – visual poetry of performing bodies. Dario danste oa. bij Introdans, Conny Janssen Danst en Ann Van den Broek. Dario geeft les aan verschillende internationale dansgezelschappen en dansinstellingen.

Verder wordt de fascinerende avondvullende voorstelling van Fabio Liberti aangeboden. Fabio heeft zich ontwikkeld tot één van de meest in het oog springende en succesvolle jonge choreografen van onze tijd. Fabio presenteert zijn beklijvende werk LEAD ME en award winning dansfilm DON'T KISS .mov.

De dansfilm DON'T KISS .mov. is geselecteerd geweest voor meer dan 30 verschillende internationale filmfestivals waaronder de BRUSSELS PINK SCREENS FILM FESTIVAL 2020, GENEVA INTERNATIONAL QUEER FILM FESTIVAL 2021, HELSINKI INTERNATIONAL FILM FESTIVAL LOVE & ANARCHY 2020.

Als mede-initiatiefnemer van dit event biedt ketelbinkie, de grootste LGBT sportvereniging van Nederland, een aantal deelnemers de kans om de dansworkshop en voorstelling kosteloos bij te wonen. 

Kaartjes zijn te reserveren via 
dansen@ketelbinkie.net
I.v.m. de ruimte en aandacht is het aantal deelnemers beperkt.
Dus meld je nu aan, vol = vol

 

“Wij geloven in het belang van een duurzame cultuur van gelijkheid, diversiteit en inclusie. Waarbij choreografen ongeacht zijn of haar afkomst, gender, seksuele voorkeur of wat dan ook, zijn of haar talent ten volle kan ontplooien en ontwikkelen. Daarom voelt RIDCC zich verwant met Pride Rotterdam en ketelbinkie, de grootste LGBT sportvereniging van Nederland. Wij zijn dan ook trots om tijdens Pride Rotterdam ism met ketelbinkie een moderne dansworkshop door de gerenommeerde Dario Tortorelli en de beklijvende voorstelling RIDCC Brings Back Fabio Liberti aan te bieden.” Maya Roest & Mischa van Leeuwen co-founders RIDCC

“Als grootste LGBT sportvereniging van Nederland heeft ketelbinkie maar liefst 10 sporten. De afgelopen jaren is ketelbinkie dansen door te weinig deelnemers helaas ondergebracht in een dansschool. We willen deze sporttak nieuw leven inblazen door het geven van dance workshops waarbij steeds een andere dansstijl wordt gegeven. We zijn trots tijdens de Pride Rotterdam te mogen samenwerken met RIDCC en Theater Rotterdam. Op 25 juni zal er een unieke dansworkshop met bijbehorende voorstelling worden geven.”  Hubert Breukers voorzitter ketelbinkie