UR

Theater Rotterdam: URLAND
do 17 nov 20:00 - 21:30
"Waarom maken we eigenlijk kunst?"
  • 17 nov
    20:00 - 21:30
    TR8 William Boothlaan, Rotterdam
    Zaal

Performancecollectief URLAND gaat in UR terug naar de Ursprung, de oorsprong, het aller begin. Wat is onze beweegreden om te scheppen? Wat is de reden om te bewegen. Wat is het geheim van de kunst? URLAND doet een poging het Oer-Ene te ontrafelen. Wat ligt er onder de oppervlakte van de mens? Wat maakt ons mens?

URLAND botst met zichzelf, met de wereld, met verwachtingen en interpretatie, met Nietzsche, met traditie, met de Lege Ruimte, en uiteindelijk dus met de kunst. URLAND ziet het theater als de oervorm en tegelijkertijd als de kunst van de toekomst.

DAAR STAAN WE DUS WEER VOOR EIGEN PAROCHIE KUNST TE PROPAGEREN! DE MARS DER BESCHAVING! Aaaaaaa! WIJ ZIJN DE BARBAREN, WIJ ZIJN HET CYNISCHE EUROPA, VERLICHTING, CONTRA-VERLICHTING BLABLAbla!

We willen UR, we willen radicaliteit, we willen verhalen, we willen een ritueel. Terug naar het nulpunt. Harakiri!

Uit het juryrapport Theaterfestival 2018:

“UR was een van de spannendste voorstellingen die dit seizoen in de kleine zaal te zien waren. UR gaat terug naar het begin van theater, bevraagt wat theater eigenlijk is en of het nog wel een medium van nu is. Alles draait in deze voorstelling om het herontdekken, en het plezier en de verwondering die daaraan ten grondslag liggen. Met een enorme gelaagdheid, doorspekt van betekenissen, verwijzingen en vondsten, refereren de makers aan zichzelf en tegelijkertijd aan grote maatschappelijke thema’s. Slim, humoristisch, verrassend en gemaakt met een aanstekelijke energie waar het genot vanaf spat.” 

Team

Concept en spel Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong en Jimi Zoet Productie URLAND Coproductie Theater Rotterdam Kostuum Kostuumatelier Theater Rotterdam (Erik Bosman en Karin van der Leeuw) Techniek Denzo Theaterthechniek (André Goos, Jorg Schellekens) en Mark Kievit Grafisch ontwerp Ruben Verkuylen Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten en Gemeente Rotterdam
Bijzondere dank aan Florian Hellwig, Elsemarijn Bruijs