Bowie Verschuuren

Track: R.I.O.T.

Theater Rotterdam: Alida Dors
di 30 aug - zo 4 sep
Get ready to R.I.O.T.

Drie jaar geleden inspireerden onderdrukte stemmen en wereldwijde onrust Alida Dors tot het maken van een nieuwe dance chronicle: R.I.O.T. (Ready In Order To). De voorstelling werd gemaakt tijdens uitdagende omstandigheden, uitgesteld, aangepast naar een unieke livestream die deels buiten zou plaatsvinden en opnieuw uitgesteld door corona. In augustus en september gaan we R.I.O.T. in trackvorm presenteren.

Track: R.I.O.T. onderzoekt de mechanismen van een opstand. Hoe individuen vastlopen in het systeem. Hoe de stem van de eenling aan kracht wint dankzij een groep. Hoe sisterhood en broederschap kunnen ontstaan in tijden van toenemende polarisatie. Maar bovenal: de transformatieve kracht van hoop, die vleugels geeft en richting geeft aan de toekomst.

De route start op Schouwburgplein met een interactief werk van Bambi van Balen. Khadija El Kharraz Alami (maker Productiehuis Theater Rotterdam) en de dansfilm van regisseur Hesdy Lonwijk geven beiden hun interpretatie op de thematiek van R.I.O.T..


Pay what you can 
Voor de Tracks bieden we je de mogelijkheid om te kiezen welke prijs je betaalt; €5/€10/€15. We proberen de tickets zo toegankelijk mogelijk te maken, voor zo veel mogelijk mensen. Daarom kiezen we voor een pay what you can-systeem. Aan jou om te bepalen welke ticketprijs past binnen je huidige financiële situatie. Als een lager tarief het je zou vergemakkelijken naar het theater te komen, ben je vrij dat tarief te selecteren. Kun je een hogere ticketprijs te betalen? Dan maak jij het mogelijk dat anderen minder betalen.

#ikbendoorjou

Tracks
Theater Rotterdam neemt je mee op een onbekend spoor, een theatrale route waarbij elke ruimte een podium kan zijn. Met de serie Tracks nodigen we je uit om je op een andere manier te verhouden tot ons gebouw en zalen. Een Track bestaat uit verschillende onderdelen die op elkaar aansluiten in thema of genre.

Merel Smitt - How to start a movement
“Ik roep iedereen op om met me mee te doen en op een intieme maar collectieve manier dynamieken en regels te verkennen." 

Bambi van Balen - De Spiegelbarrikade 
"Activisme is een performance waarin kunst en theater samenkomen". De Spiegelbarrikade is een sociale sculptuur bestaande uit zilverkleurige reflecterende opblaasbare kubussen die binnen enkele seconden tot een barricade kunnen worden opgebouwd; wanneer de kubussen in de lucht worden gegooid, veranderen ze de straat in een speeltuin.

Hesdy Lonwijk - korte film R.I.O.T.
Regisseur Hesdy Lonwijk geeft zijn eigen intepretatie op het onderwerp in een visual essay waaarvoor hij de twaalf dansers volgt tijdens de repetitie en meeneemt de stad in. 

Khadija El Kharraz Alami - I read a book called: Against the loveless world
Een trialoog met drie personages, drie profeten die het oneens met elkaar durven te zijn, dat niet opzoeken, maar tegen komen en ontmoeten. Ze zijn het eens over een ding, samen in opstand tegen de liefdeloze wereld. De opstand woekert nu al een tijdje in de wereld, de revolutie is begonnen, de visioenen worden gedeeld. 

 

Het team

Alida Dors

Concept en choreografie Track: R.I.O.T.

Bambi van Balen

Maker: Barricade Ballet

Hesdy Lonwijk

Filmmaker R.I.O.T.

Khadija El Kharraz Alami

Maker: I read a book called: Against the loveless world.

Merel Smitt

Maker contextprogramma: How to start a movement

Team

Track: R.I.O.T.
Concept & regie Alida Dors Contextprogramma Joëlle Raus Prudence, Merel Smitt Compositie (hele track) Simone Giacomine Video Davids Danoss Techniek John Thijssen Kostuumontwerp Erik Bosman Coördinator kostuumatelier Karin van der Leeuw, Sara Hakkenberg Dansers route Kevin Croes, Cicely Wijnaldum, Uhrlice Rosaria

Credits R.I.O.T.
Choreograaf Alida Dors Dansers Donna Chittick (Repetitor), Fiona Dekkers, Cheroney Pelupessy, Xander van den Corput, Giorgio Costa, Darion Thompson, Dylan Kuyper, Dietje Breaker, Thu Hang Pham, Anna Raiola, Ivan Montis, Janai Bart

Credits Barricade Ballet (kubussen op het plein)
Maker Bambi van Balen Mimers Dennis Tiecken, Linar Ogenia, Moirah Dekker

Credits I read a book called: Against the loveless world.
Concept, regie en tekst Khadija El Kharraz Alami Spel Isabella Houdtzagers, Mira Thompson, Sam Onclin Doventolk Sam Onclin Muziek Ata Güner

Credits film R.I.O.T.
Maker Hesdy Lonwijk