TR Citizens #9: Çağrı

From all walks of life
zo 13 nov 16:00
Levensverhalen van Rotterdammers
  • 13 nov
    16:00
    TR Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal
    Geweest

TR Citizens is back! Een nieuw seizoen en dat betekent ook weer een nieuwe Citizen. In dit programma laten kunstenaars zich inspireren door het levensverhaal van een op straat gescoute Rotterdammer. Want ieder leven is kunstwaardig! 

We trappen af met Çağri (36), een drukbezette, licht-filosofisch ingestelde psychiater uit Schiebroek. Hij heeft een haat-liefdeverhouding met technologie: aan de ene kant vreest hij de macht van de grote tech-bedrijven en weigert om die reden ook de meeste social media. Aan de andere kant is programmeren een hobby van hem en heeft hij zijn eigen artificial intelligence-robot gemaakt, genaamd Foga, die kunst maakt. Uh, okeeey, daar wil je toch meer over weten? 

Dit is wat hij erover zegt: ‘Het is geen goede ontwikkeling dat mensen hun eigenwaarde halen uit likes. Daarnaast weten veel mensen niet dat ze eigenlijk volledig in de gaten worden gehouden.’ Deze editie bestaat o.a. uit een paneltalk met de vraag: ‘Hoe beïnvloedt technologie onze identiteit?’ waarmee we de diepte in gaan. Verder hebben we een voordracht van Babeth Fonchie Fotchind, dans door Dalton Jansen en digital 
art van Izzy Wu Ramos. Tenslotte luiden we de afterparty in met tunes van DJ Cijntje en er zijn zeker snacks dus kom langs! 

 

Onderdeel van:
TR Citizens