Het vliegende tapijt: Vilt

Women Connected
wo 14 dec - do 15 dec
Een krachtige tactiele beleving van vrouwelijke energie en identiteit

Vilt is een meeslepende audiovisuele performance over de identiteit en kracht van vrouwen. In de foyer van Theater Rotterdam werken de vrouwen van Women Connected samen twee dagen aan een acht meter lang Vliegend Tapijt. Dit viltkunstwerk representeert de verhalen en culturen van vrouwen die in Rotterdam zijn neergedaald. Luister en kijk mee naar wat Het Vliegende Tapijt betekent voor de spelers, de stad en voor uzelf. 

Vilt is onderdeel van Het Vliegende Tapijt. Een tweejarig project dat textiele werkvormen mengt met theatrale voorstellingen en digitale interpretaties. Het Vliegende Tapijt weergeeft de kracht van vrouwelijke verbinding in een kunstuiting waarin de verhalen van diverse vrouwen samenkomen.

De komende 10 maanden zullen honderden vrouwen in Rotterdam een steekje bijdragen aan Het Vliegende Tapijt. Door te spinnen, vilten, haken en borduren worden draden en garen als levensaders door het theaterstuk gewoven. Iedere aanhechting staat voor een nieuwe verbinding tussen de betrokken vrouwen. 

Het Vliegende Tapijt is ontstaan uit een idee van transitie, van verschillende culturen die bij elkaar komen en een nieuw geheel vormen. Mina, één van de spelers, legt uit: "Ik kan niet kiezen. Als ik hier ben mis ik Marokko, als ik in Marokko ben mis ik hier. Ik zit altijd op het vliegende tapijt." Door verhalen samen te brengen, uit te wisselen en vast te leggen, geeft Women Connected de vrouwen een stem en maakt hen onderdeel van een community. 

Ook aanhaken? Kijk voor de mogelijkheden op de website www.womenconnected.nl

De Vilt performances in december zijn onderdeel van een groter project Het Vliegende Tapijt, dat zich manifesteert in een grote eindvoorstelling in 2024.

 

14 december 18:30 / 19:00 / 19:30 uur
15 december 14:00 / 19:00 / 19:30 uur
Toegang is gratis