Open Table: What state are we in?
-
24 nov18:00 - 21:00TR25 Schouwburg, RotterdamHal Theater
Vrije plaatskeuze Pay what you want € 7,50 (incl. maaltijd) € 7,50 Pay what you want € 12,50 (incl. maaltijd + bijdrage programma) € 12,50 Pay what you want € 17,50 (incl. maaltijd + bijdrage programma + donatie) € 17,50
Editie 24 november
De verkiezingen staan voor de deur, in het land heerst veel onrust. Er is een grote verdeeldheid, maar wat ons bindt is het verlangen naar politieke rust en vooruitgang. Op 24 november, een maand nadat de verkiezingsuitslag bekend is, maken we tijdens Open Table samen de balans op en kijken vooruit. Wat hebben de verkiezingen opgeleverd? Waar staan we, en hoe willen we verder, als stad, als land, als mensen die het met elkaar moeten doen? Kunnen we met deze uitslag de richting op die we willen? En hoe blijven we hoopvol en daadkrachtig in tijden van ruis, verdeeldheid en verandering?
De gasten waar we mee in gesprek gaan tijdens het diner zijn Clarice Gargard, Dema Elya en Marvin Biljoen onder leiding van host Charisa Chotoe.
Gasten aan tafel
Clarice Gargard is schrijver, journalist en documentairemaker. Ze bracht recent haar volprezen boek Na verzet komt (r)evolutie uit, waarin ze handvatten geeft om zelf een verschil te maken. Hoe kijkt zij naar de toekomst en hoe zorg je voor jezelf en elkaar? Ze draagt ook voor uit eigen werk.
Dema Elya maakt zich sterk voor de stem van jongeren in het maatschappelijke debat en schreef mee aan de eerste nationale jeugdstrategie (NJR). Wat is haar ervaring en hoe kijkt zij zelf naar de toekomst?
Marvin Biljoen is een Rotterdammer in hart en nieren die zich via Groen Links inzet voor de belangen van bewoners en ondernemers in het publieke debat. Wat betekenen de verkiezingsuitslagen voor onze stad? Waar wringt het, en waar liggen juist kansen voor beweging?
Driegangenmenu door chef-kok Emmo Achthoven
Waarin smaken uit verschillende keukens samensmelten tot een harmonie.
“Met de vele conflicten en oorlogen in de wereld zou je bijna kunnen denken dat er geen harmonie kan zijn tussen mensen en culturen. Maar dat is er wel degelijk! Harmonie is belangrijk om iedereen zijn eigenwaarde te laten behouden en vrede onderling te bewaken. Daarom heb ik gekozen voor een menu waar de gerechten uit verschillende culturen komen, maar toch een harmonie vormen met elkaar.”
Voorgerecht
Romige knolselderijsoep met een garnituur van krokante aardappelblokjes en selderij.
Hoofdgerecht
Gebakken rijst • Rendang van jonge jackfruit • Gesmoorde sperziebonen met gember en ketjap • Gebakken tahoe in een mild pittige tomatensaus • Komkommer met witte ui en Spaanse peper (pickled)
Nagerecht
Luchtige vanille cake met limoenmascarpone en crumble van passievrucht
Culturele menu
DJ Lovesupreme zet de vibe met een mixtape geïnspireerd door het thema van de avonden.
De Rotterdamse kunstenaar Pris Roos staat bekend om haar veelzijdige werk in schilderkunst, spoken word, video en installaties en maakt tijdens de avond een kunstwerk n.a.v. de gesprekken.
Het hele programma komt binnenkort online