Openingsweek TR makers

Tijdens de Openingstrack in eindregie van Alida Dors, mag het publiek in kleine groepen voor het eerst een kijkje nemen in TR Schouwburg in transformatie. 

Dors vroeg alle theatermakers om zich opnieuw te verhouden tot de ruimte en de bezoekers. In een twee uur durend programma door het gebouw word je overrompeld door allerlei verrassende performances van de vaste makers en partners van TR. Dans, muziek, theater, alles komt voorbij. Met o.a. Boogaerdt/VanderSchoot, URLAND, Davy Pieters, Tjon Rockon (GrandeLoge), Dalton Jansen, Timo Tembuyser & Hélène Vrijdag, Ann Van den Broek en het G-roots gospelkoor.

“Ineens is alles anders en leven we op fysieke afstand van de ander. In deze nieuwe realiteit onderzoeken wij hoe onze zintuigen en onze onderlinge verbondenheid ons kunnen helpen in het proces van transformatie waarin we ons als mens bevinden.”, - Boogaerdt/VanderSchoot

Ook het gebouw transformeert. Zowel van binnen als buiten wordt TR Schouwburg ingepakt en omgevormd tot een groot canvas waarop de Rotterdamse street art kunstenaar Stephan Bontje aan de slag gaat en in beeld laat zien wat transformatie betekent.

Alida Dors: “Het mooie van deze vorm van programmeren is dat wij onszelf uitdagen om op een andere manier over ons werk en onze relatie met het publiek na te denken. Deze tijd wordt door ons allen op heel verschillende manieren ervaren en vraagt om meerstemmigheid. Theater Rotterdam, met onze collectie van vaste makers, is daarvoor de plek. Samen met het publiek gaan we op pad, en verkennen we de mogelijkheden van ons huis, en van het theater. We werken daarbij samen met andere makers en kunstenaars uit de stad.

De Openingstrack bestaat uit 1 programma dat van 2 t/m 6 september elke dag te zien is. De capaciteit is beperkt, dus bestel snel als je dit niet wilt missen!

ACT
De Openingstrack is onderdeel van ACT: Art, Climate, Transition, een Europees samenwerkingsproject over ecologie, klimaatverandering en maatschappelijke transitie. In een tijd van klimaatafbraak, pandemieën, massale uitsterving en toenemende ongelijkheid, bundelen we onze krachten in een project over hoop, waarbij we brede perspectieven verbinden met specifieke, gelokaliseerde mogelijkheden, die uitnodigen of eisen dat we handelen.

Events in dit thema