Internationaal

Bij Theater Rotterdam ontmoet je de wereld. Open je blik voor verhalen en stemmen uit andere landen en culturen. Wij tonen spannende, vernieuwende en belangwekkende voorstellingen uit het internationale theateraanbod.

 • EXIT ABOVE

  Anne Teresa De Keersmaeker, Meskerem Mees, Jean-Marie Aerts, Carlos Garbin / Rosas
  wo 6 mrt

  ‘My walking is my dancing’ is al sinds haar vroegste werk een leidend principe van Anne Teresa De Keersmaeker. Voor haar is wandelen de ‘signature move’ van de menselijke soort. Zo vertrouwd dat we er zelden bij stilstaan. 

 • The Interrogation

  NTGent & IIPM / Milo Rau
  wo 27 mrt
  en
  do 28 mrt

  The first collaboration between bestselling author Édouard Louis and director Milo Rau results in a very personal text about doubting and failing.

 • From England with love

  Hofesh Shechter Company
  wo 29 mei

  Speels en ingewikkeld, genereus en bekrompen, trots en vol zelfrelativering, verknocht aan tradities en verbonden met de toekomst, met een glorieus en besmet verleden – Engeland is een vat vol tegenstrijdigheden. 

 • Great Apes of the West Coast

  Princess Isatu Hassan Bangura / NTGent (BE)
  za 17 feb

  Princess Isatu Hassan Bangura (25) studeerde af als performancekunstenares aan de Toneelacademie Maastricht. In het seizoen 2021-2022 maakte ze haar debuut op het grote podium van NTGent in de cast van Grief and beauty van artistiek leider Milo Rau.

 • C A R C A Ç A

  Marco da Silva Ferreira (PT)
  wo 14 feb
 • Shelly Shonk Fiffit

  Benjamin Abel Meirhaeghe / Toneelhuis (BE)
  wo 7 feb

  In zijn nieuwe voorstelling Shelly Shonk Fiffit boort Benjamin Abel Meirhaeghe een thema aan dat al even ondoorgrondelijk is als de titel: het kosmische. Zoals steeds vertrekt Meirhaeghe niet van een tekst of afgelijnd concept, maar begint alles vanuit bepaalde fascinaties en de dynamische groep performers die hij samenbrengt.

   

 • ELISABETH GETS HER WAY

  GRIP / Jan Martens (BE)
  za 16 dec
  en
  zo 17 dec

  ★★★★★
  'Danser en choreograaf Jan Martens legt in zijn solo Elisabeth gets her way op zo’n ingenieuze en precieze manier de vinger op de vernieuwende betekenis van Elisabeth Chojnacka (1939-2017) dat je vol bewondering achterblijft.' 
  Annette Embrechts, De Volkskrant

 • Piano Works Debussy

  Lisbeth Gruwez & Claire Chevallier / Voetvolk (BE)
  vr 10 nov
  en
  za 11 nov

  “Muziek is de ruimte tussen de noten”, zei Claude Debussy, de rebel onder de vormvaste componisten.

 • Out of the Blue

  CAMPO
  do 26 okt

  Hoeveel dieper kunnen mijnbouwbedrijven nog graven en waar graven we ons met de mensheid nu eigenlijk naartoe? 

van 2