TR blikt terug op 4 jaar ACT

ACT is een van onze samenwerkingspartners. ACT staat voor Art, Climate & Transition. ACT is een Europees samenwerkingsproject op het gebied van ecologie, klimaatverandering en sociale transitie. In een tijdperk van klimaatcrisis, massale uitsterving en groeiende ongelijkheid bundelen we onze krachten in een project over hoop: het verbinden van brede perspectieven met specifieke, lokale mogelijkheden, mogelijkheden die uitnodigen of eisen dat we ACTie ondernemen.


Lees hieronder meer over de samenwerking en scroll langs de foto's van de projecten, voorstellingen en presentaties die mede mogelijk zijn gemaakt door onze samenwerking met ACT. Onderaan de pagina kun je ook door het reflectierapport bladeren. Hierin staan alle projecten en betrokkenen van de afgelopen vier jaar.

#ACTheaterRotterdam #together #artist-oriented #learning #solidarity #localising #communicating

betrokken makers en projecten vanuit Theater Rotterdam:

Davy Pieters - Floor van Leeuwen - Enkidu Khaled - Eylül Fidan Akıncı - David Weber Krebs - Kris Verdonck - Mathieu Charles - Welcome To Our Guesthouse - Noor Stenfert Kroese - Merel Smitt - Samara Hersch - Mette Ingvartsen - David Jaoa (aka Ramos Sama) & Younes van den Broeck (aka Spitler) / Fokovisme - Suzan Boogaerdt & Bianca van der Schoot - Tery Žeželj

ACT is een initiatief van 10 culturele partners in Europa, werkzaam op het gebied van podium- en beeldende kunst. ACT wordt financieel gesteund door het Creative Europe Programme van de Europese Unie.

De focus van ACT ligt op kunst, ecologie en klimaatverandering, maar we verbinden dit met de onderling verbonden kwesties van ongelijkheid, klimaatrechtvaardigheid en stedelijke ecologieën. Recente opstanden en protesten in onze steden ondersteunen onze agenda om via kunst de netwerken van afhankelijkheid, ongelijkheid en macht aan te pakken die ons (on)vermogen tot collectieve actie bepalen. Het is niet zomaar een transitie, het is een transitie die gebaseerd is op ons ethisch bewustzijn en ecologisch begrip van de interactie tussen soorten, mensen en hun politieke en natuurlijke omgeving.

ACT implementeerde 397 activiteiten en projecten in de hedendaagse kunst, ecologie en duurzame transitie, waaronder coproducties, tentoonstellingen, festivals, kennisdeling, voorstellingen, publicaties en participatieprojecten met lokale communities.

Hoe ACT werkt

ACT is ontwikkeld met een multidisciplinaire aanpak. We ontwierpen hiervoor frameworks waarbinnen uitwisseling en creatie centraal stond. Met Collection Europe kwamen kunstprojecten tot leven. Relay-lezingen faciliteerde een inhoudelijke, dramaturgische uitwisseling tussen de partners. En een serie van vier SummerLabs bij afwisselende partners, voor kunstenaars die rond een specifiek thema werken in nauwe samenwerking met lokale gemeenschappen en maatschappelijke organisaties.

Lees en blader hier door het ACT reflectierapport.