TR vanuit huis

Als jij niet naar het theater kan komen, komt het theater naar jou: TR vanuit huis.

Op deze pagina blijven wij digitale theatrale initiatieven voor jou én je kinderen aanvullen zodat je ook tijdens je social distancing-periode je broodnodige dosis cultuur tot je kunt nemen. Bekijk registraties van onze oude voorstellingen en documentaires, luister naar onze podcast of verdiep je in online platform OFFBEAT.

Ook tippen wij op deze pagina mooie alternatieven van collega's die de aankomende periode misschien wel in Theater Rotterdam zouden spelen of alternatieven die wij gewoon heel graag met jou willen delen: TR geeft tips vanuit huis.

Kijk ook regelmatig op onze Facebook en Instagram voor meer updates over TR, onze makers en onze gastbespelers die hun dagelijkse leven over een andere theatrale boeg moeten gooien.

Bekijk en beleef

Livestream In Suriname
Theater Rotterdam: Raoul de Jong & Sanneke van Hassel
Livestream In Suriname
Op 24 en 25 november duikt Theater Rotterdam, ter ere van 45 jaar Surinaamse Onafhankelijkheid, de geschiedenis in met de leesvoorstelling In Suriname, gebaseerd op het boek ‘Jaguarman’ van Raoul de Jong. Omdat Theater Rotterdam deze bijzondere productie aan een zo groot mogelijk publiek wil tonen, is er 25 november om 20:300 een livestream zodat jij lekker vanaf de bank de voorstelling kan beleven!
Meemakers
Theater Rotterdam: Bouw mee
Meemakers
Laat je verrassen en doe mee aan de wekelijkse ‘Meemaak’-sessies van Theater Rotterdam. Iedere maand host een duo van een Rotterdamse kunstenaar en iemand van Theater Rotterdam een wekelijkse werksessie. In een kleine 2 uur praat, bouw, schilder en schrijf je (online) mee aan een gezamenlijk kunstwerk dat geëxposeerd wordt in de hal van TR. Bouw mee en deel wat jou bezighoudt, dwars zit, raakt of vrolijk maakt.
The Great Bean
Scapino Ballet Rotterdam
The Great Bean
The Great Bean speelt zich af in de ‘roaring twenties’, De opkomst van Hollywood, jazz en dansstijlen als tapdans en charleston vormen het decor voor theatrale dans, circusacrobaten, goochelacts en een mysterieuze clown. Wil jij The Great Bean lekker thuis op de bank bekijken? Bestel dan een kaartje voor een van de drie livestreams op 19, 20 of 21 november (aanvang 20.15 uur).
DANSLOKAAL 8
Conny Janssen Danst
DANSLOKAAL 8
DANSLOKAAL 8 zien? Blijf lekker thuis! Conny Janssen Danst biedt nu de voorstelling online aan. Davide Bellotta brengt de drie nieuwe werken, waaronder DO WE FEEL? van Productiehuis TR maker Dalton Jansen, in beeld en Conny Janssen licht ze toe in een persoonlijke introductie. Gefilmd op vrijdag 25 september, met drie camera’s en live gemonteerd vanuit de studio in Huis Conny Janssen Danst in Rotterdam.
Tegenlicht: De post-racistische planeet
Pakhuis de Zwijger
Tegenlicht: De post-racistische planeet
Hoe ziet de wereld eruit zonder racisme? En hoe komen we tot zo’n wereld? Pioniers die dagelijks werken aan een post-racistische wereld verkennen de weg. In deze speciale aflevering van Tegenlicht gaan filmmakers en andere afro-futuristische makers, waaronder Productiehuis TR maker Mathieu Charles, in gesprek over hun bijdragen aan de weg naar een post-racistische wereld.
Het Waarom Beantwoord
Productiehuis TR: Mathieu Wijdeven
Het Waarom Beantwoord
Het waarom beantwoord is de eerste voorstelling van Mathieu Wijdeven bij Productiehuis Theater Rotterdam. Voor zijn vooronderzoek voerde hij gesprekken op straat en verwerkte ze in deze documentaire.
Maybe Sweden
Wunderbaum
Maybe Sweden
Speelfilm van Wunderbaum en regisseur Margien Rogaar waarin vijf jonge mensen zich terugtrekken op leesvakantie in het zuiden, waar zij worden geconfronteerd met een groep vluchtelingen op doortocht. Op een bedrieglijke eenvoudige manier toont Maybe Sweden de dubbelzinnige houding van het westen tegenover de vreemdeling.
Stop Acting Now
Wunderbaum
Stop Acting Now
In deze film volgen we de verwoede pogingen van de Wunderbaum acteurs om de wereld radicaal te veranderen. Bekijk hier de film waarin de TR makers stoppen met acteren en overgaan tot écht handelen.
Venlo
Wunderbaum
Venlo
Voor vanavond op de bank, met je familie: ga digitaal op reis naar Venlo met deze film van Wunderbaum uit 2009, waarin Venlonaren vertellen wat zij van hun stad en kunst in de openbare ruimte vinden.
Heimat 2 - muziekfilm
De Nwe Tijd / Productiehuis Theater Rotterdam
Heimat 2 - muziekfilm
De makers van Heimat stellen zichzelf de vraag: wat is ons scheppingsverhaal? En: moet daar geen alternatief voor komen? Voor Heimat 2 reisden de makers naar Groenland om op een smeltende gletsjer een requiem te spelen, te zien in deze muziekfilm.
Snorro
Ro Theater: Pieter Kramer
Snorro
Bekijk de registratie van de familievoorstelling waarin de mysterieuze Snorro en zijn babbelzieke paard Wervelwind onrecht en corruptie bestrijden tijdens het schrikbewind van de hypocriete El Commandante.
 De Gelaarsde Poes
Ro Theater: Pieter Kramer
De Gelaarsde Poes
Bekijk de registratie van de familievoorstelling vol gedaanteverwisselingen, sluwe streken en messcherpe klauwen. Als molenaarszoon Jaap alles kwijtraakt wat hij had, kan hij nog maar op één vriend vertrouwen: zijn gelaarsde poes.
Lang & Gelukkig
Ro Theater: Pieter Kramer
Lang & Gelukkig
Verfilming van de familievoorstelling waarin Assepoester gekleineerd wordt door haar stiefzussen Paris en Hilton, Roodkapje een relatie heeft met een niet zo boze wolf en prins Roderick van Oranje Nassaukade door zijn moeder wordt uitgehuwelijkt.

Luisteren 

OFFBEAT: Boogaerdt/VanderSchoot & Miriam Rasch
Theater Rotterdam
OFFBEAT: Boogaerdt/VanderSchoot & Miriam Rasch
In deze podcast van OFFBEAT ontmoeten theatermakers Boogaerdt/VanderSchoot en schrijver Miriam Rasch elkaar. Boogaerdt/VanderSchoot maakte de voorstelling ANTIBODIES, Miriam Rasch analyseert in haar boek 'Frictie’ het dataïsme, het geloof dat alles te vertalen is naar data. Vanuit deze verschillende perspectieven gaan ze, onder leiding van Inge Janse, met elkaar in gesprek. Luister mee naar de ontmoeting.
Helpdesk - de Podcast
Wunderbaum
Helpdesk - de Podcast
Omdat Wunderbaum niet voor jullie – hun publiek – hebben kunnen spelen, maakten ze een podcast versie van de voorstelling Helpdesk. De oorspronkelijke voorstelling, waar Wine een Theo d’Or voor kreeg, had de focus al op de oren en wij vinden hem ook in deze luisterversie mooi werken. Speel hem onderweg of vlak voor het in slaap vallen af.
Wat doe ik hier Podcast
Theater Rotterdam
Wat doe ik hier Podcast
In de podcastserie ‘Wat doe ik hier’ vertellen mensen over wat ze doen bij Theater Rotterdam, in de wereld en over hun kijk op het leven. In deze aflevering praat Zoë van der Kust met Walther van den Heuvel, hoofd programmering bij Theater Rotterdam.
Eternity Spotify playlist
Davy Pieters & Jimi Zoet
Eternity Spotify playlist
De nieuwe voorstelling Eternity van TR maker Davy Pieters hebben wij moeten verplaatsen naar het voorjaar van 2021. Om het lange wachten iets dragelijker te maken, maakte ze samen met Jimi Zoet, die de muziek voor de voorstelling maakt, deze Spotifylijst met eeuwigheidswaarde.
The Plague
URLAND
The Plague
URLAND's meesterverteller Thomas Dudkiewicz neemt je mee in de Bobby Baxter van Oran, met een hallucinerende soundscape van maestro Jimi Zoet!
Doe-het-zelf theater spotify playlist
Theater Rotterdam
Doe-het-zelf theater spotify playlist
Kom met je billen van de bank! Met behulp van onze playlist haal je gemakkelijk theater in huis. De lijst staat vol oude en nieuwe favorieten. Van kleinkunst tot kneiters van hits. Welk liedje is jouw favoriet?
Stop Acting Now (Original Motion Picture Soundtrack)
Jens Bouttery, Wunderbaum
Stop Acting Now (Original Motion Picture Soundtrack)
Bij de film Stop Acting Now van Wunderbaum hoort natuurlijk ook een passende soundtrack. Pak je koptelefoon erbij, zoek een lekker plekje in de zon en luister mee naar officiële soundtrack, gecomponeerd door Jens Bouttery!
Walk of things podcast
Boogaerdt/vanderschoot & Touki Delphine
Walk of things podcast
Walk of Things is een podcast-wandeling als oefening voor de mens om ding te zijn tussen de dingen. Boogaerdt/VanderSchoot kijkt opnieuw naar de grens tussen mens, natuur en technologie in een tijd waarin de mensheid zich de planeet op destructieve wijze heeft toegeëigend.

Lezen

TR geeft tips vanuit huis

SWAN LAKE - THE GAME
Club Guy & Roni, Slagwerk Den Haag, Tomoko Mukaiyama
SWAN LAKE - THE GAME
De offline voorstelling van Swan Lake staat voor nu even on hold, maar er zijn nog wél kaarten beschikbaar voor Swan Lake The Game in het online theater: NITE HOTEL. Je ziet de dansscènes – in een andere omgeving- en doet een aantal opdrachten die het verloop van het verhaal bepalen...
Talkshow Studio Erasmus
Erasmus Universiteit ism. Studium Generale, Vers Beton en Theater Rotterdam
Talkshow Studio Erasmus
Studio Erasmus is de maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Met interviews, minicolleges en livemuziek. Op dinsdag 17 november met o.a. Luc van der Laan en Jeroen de Jonge over het kweken van levers en Peter Scholten over de vluchtelingentragedie. Helaas kan er deze keer geen publiek aanwezig zijn, maar de interviews worden na afloop beschikbaar gemaakt in het Facebook-event!
Here we live and now
Korzo & Nederlands Dans Theater
Here we live and now
In Here we live and now van Korzo en Nederlands Dans Theater (NDT) maken we kennis met danstalent van Haagse bodem. Dit jaar zijn de makers Spencer Dickhaus, Zahira Suliman en Lea Ved. Op zaterdag 21 en woensdag 25 november kun je de triple-bill vanuit het comfort van je eigen huis bekijken via een livestream. Klik hier voor meer info en tickets!
De Stille Kracht
Internationaal Theater Amsterdam
De Stille Kracht
Op 27 november presenteert ITA de livestream van De stille kracht: een meeslepend verhaal over de misverstanden en het onbegrip tussen culturen, en ook tussen naaste familieleden. Rechtstreeks live vanaf het Leidseplein bij jou in de woonkamer.
Peachez
Toneelgroep Maastricht
Peachez
Toneelgroep Maastricht heeft besloten om de tournee van Peachez in de Nederlandse theaters te stoppen en de voorstelling live via Zoom te spelen van dinsdag 1 t/m donderdag 10 dec om 20.00 uur. In deze voorstelling speelt Porgy Franssen een professor die al zijn leven lang leeft in zijn hoofd en de boeken die hij bestudeert, totdat hij de liefde vindt die zijn leven rigoureus zal veranderen. Alleen niet op de manier waarop hij in eerste instantie had gehoopt. De toegang is gratis, klik hier om een kaartje te reserveren!
Duizelingwekkende Gedachten
Wonderhood
Duizelingwekkende Gedachten
Op het nieuwe platform Wonderhood vind je verhalen om je over te verwonderen. Marjolijn van Heemstra deelt er haar duizelingwekkende gedachten over de ruimte in korte vlogs
Perspectief
Motel Mozaïque
Perspectief
Motel Mozaïque presenteert de portretserie Perspectief. Ze belichten verschillende makers en hun perspectieven op het gebied van creativiteit, persoonlijke ontwikkeling en verandering. Wat doet het isolement met het creatieve proces? Brengt de crisis ook iets goeds met zich mee? En hoe kijken zij naar de toekomst? Ze reflecteren op het crisisjaar 2020 en delen hun visie voor de toekomst. Laat je inspireren!
Wij zijn DOX podcast
DOX
Wij zijn DOX podcast
DOX heeft een gloednieuw podcast-kanaal: Wij zijn DOX podcast. Makers en performers maken bij DOX voorstellingen met cross-overs tussen theater, Hip hop, spoken word en dans. In hun podcasts interviewt Dionne Verwey de makers over hun drijfveren en inspiratiebronnen. En natuurlijk inclusief de leukste behind the scenes verhalen.
De Theaterbeprater
Toneelschuur Producties
De Theaterbeprater
Kan je een voorstelling maken zonder regisseur? Wat is een dramaturg? En waarom is een één ster recensie beter dan een drie sterren recensie? Acteur Sander Plukaard gaat in de nieuwe podcast van Toneelschuur in gesprek met acteurs, regisseurs, dramaturgen, scenografen, muzikanten, recensenten én nieuw talent.
Falling Dreams
Het Filiaal Theatermakers
Falling Dreams
In de registratie van Falling Dreams kan zomaar alles gebeuren, net als in een echte droom. Camera’s en projectieschermen zorgen voor beeld op meer plekken tegelijk en blazen miniatuurwerelden op tot meer dan levensgroot. Soms lijkt het alsof je in een live gemaakte videoclip terecht bent gekomen, compleet met stoere popliedjes en bizarre objecten.
De knettergekke wereld achter het raam
Sadettin Kirmiziyüz en De Toneelmakerij
De knettergekke wereld achter het raam
Samen met De Toneelmakerij maakte theatermaker Sadettin Kirmiziyüz een kleurrijke voorstelling vol humor en naïviteit voor iedereen van 8 jaar en ouder. Over kleine verschillen met grote gevolgen. Over twee aandoenlijke nieuwelingen die uit willen vinden waarom de één bang en de ander juist blij wordt van verschillen. Klik hier en bekijk de registratie!
Toen wij de tijd hadden
DE VANDALEN
Toen wij de tijd hadden
Een online dramaserie over het leven dat doorgaat in isolatie: liefdes die opbloeien, angsten die voortrazen en het werk dat zich volledig naar het digitale verplaatst. Volledig in videoberichten, Skype- en FaceTimegesprekken, Instastories én geproduceerd vanuit huis.
De Tolk van Java
Hummelinck Stuurman Theaterproducties
De Tolk van Java
Dit intrigerende verhaal (naar de prachtige bestseller van Alfred Birney) laat een tot nu toe onderbelicht perspectief zien: de trauma’s die vele gemengde Nederlandse en Indische gezinnen aan hun verleden overhielden. Nu ook online te bekijken.
Martin Luther King 8+
Urban Myth
Martin Luther King 8+
Martin Luther King, winnaar Gouden Krekel 2019, volgt het verhaal van de jonge Martin Luther King. Een jonge man die in zijn jeugd al een wereld van ongelijkheid ontdekt en een nieuwe wereld vormt met de speech waarvan iedereen in ieder geval de eerste zin kent: “I have a dream…”. Een swingende muzikale familievoorstelling onder de regie van Jörgen Tjon a Fong!
COURAGE
Conny Janssen Danst
COURAGE
In de zomer van 2016 was de voormalige gashouder op het Ferro terrein in Rotterdam de plek waar de wereld van COURAGE tot leven kwam. Het team van Moois maakte een registratie, met dertien dansers, livemuziek van Maartje Teussink en meer dan 8100 bezoekers.

Cookies

We maken gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om het gebruik van de website te analyseren, het mogelijk te maken content van derden (zoals video's) af te beelden en voor verschillende andere toepassingen. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door ‘akkoord’ te klikken, stem je hiermee in. Als je niet akkoord bent, kan je via de knop ‘Instellingen aanpassen’ je voorkeuren opgeven. Meer informatie…

Cookies zijn nodig om de website goed te laten functioneren. Zo wordt je winkelmandje onthouden tijdens de bestelling en kan je inloggen op de website.

Maar cookies zijn ook nodig om de website ervaring te verbeteren. Bijvoorbeeld media van derde partijen, zoals video's, gaan vaak gepaard met cookies. Ook houden we statistieken bij om de site doorlopend te verbeteren.

Als laatste worden cookies ook gebruikt om informatie rond onze marketing-activiteiten, zoals nieuwsbrieven en advertenties, zo efficiënt en persoonlijk mogelijk uit te kunnen uitvoeren.

Cookie instellingen