Abattoir Fermé

Abattoir Fermé is een theatergezelschap, opgericht in 1999 in Mechelen. Het werk van Abattoir Fermé vertrekt uit een fascinatie voor ‘de wereld achter de wereld’: de geheimen van onze cultuur, de wortels van onze collectieve angsten en de verborgen wondes, fantasieën en rituelen van deze tijd. Als inspiratiebronnen tref je in het Abattoir steevast mooie en gevaarlijke vrouwen, zonderlinge mannen op zeepkisten, een crypto-zoölogische santenboetiek en het einde van de wereld.
 
Abattoir Fermé wisselt tekstloze, visuele creaties af met muziektheater, dans, teksttheater, jeugdtheater, opera, bewerkingen van wereldrepertoire enzovoort. Geregeld maakt Abattoir ook uitstappen buiten het theater met o.m. film, televisie, tentoonstellingen, publicaties, videoclips of concerten. Zowel in het theaterwerk als in de nevenprojecten keren thema’s terug als ‘de wereld achter het bekende’, lichamelijkheid, rituelen, existentiële angsten of duistere fantasieën.
 
De producties zijn toegankelijk voor een breed publiek, los van leeftijd of cultuur. In eigen land bespeelt Abattoir Fermé zowel kunsten- als cultuurcentra; daarnaast toert het repertoire internationaal. Abattoir Fermé werd meermaals geselecteerd voor Het Theaterfestival en was laureaat van de Vlaamse Cultuurprijs Podiumkunsten en diverse internationale awards. Het vaste team van het gezelschap bestaat uit Stef Lernous, Tine Van den Wyngaert, Chiel van Berkel, Kirsten Pieters, Maja Westerveld, Kreng, Steve Geerts, Nick Kaldunski, Maja Westerveld en Sven Van Kuijk.