Boze Bejaarden

Wunderbaum, HERMESensemble en de Volksopera
za 27 mei - za 7 okt
Een tragikomische operette op locatie in een verzorgingshuis in Rotterdam Noord.

Emilienne (86) heeft een relatie met haar masseur Nestor (75). Het is dik aan, ze zijn smoorverliefd. Na een lange periode waarin ze elkaar niet mochten ontmoeten, genieten ze van hun hereniging. Enkele buren: Mireille (82), Leon (83) en Agneske (89) zien het met lede ogen aan. Het geluk van het prille koppel confronteert hen met oude wonden. Ze bedenken een plan met onvoorziene gevolgen: iedereen in de omgeving, waaronder ook het verzorgend personeel (allemaal pakweg 40), wordt erin meegesleurd.

Boze Bejaarden is een comedy of errors met veel misverstanden en romantische, suikerzoete en warme momenten. Tegelijkertijd is het, zoals het hoort in operette, een scherpe kritiek op onze omgang met de zorg en met ouderen.

Annelies Verbeke en Gaea Schoeters schreven de tekst. Annelies Van Parys schreef nieuwe muziek en arrangeerde aria’s uit het klassieke operette-repertoire. Het project is een initiatief van het HERMESensemble en de Volksopera.

Het hoorspel is ook als podcast te beluisteren via NPO Radio 4

Bekijk onze thema's

O. Festival for Opera. Music. Theatre. 2023

Festival for Opera. Music. Theatre.

Team

met Wunderbaum (Wine Dierickx, Matijs Jansen, Maartje Remmers), Jetty Mathurin, Frieda Pittoors, Leny Breederveld, Aus Greidanus, Jaak Vanassche zang Britt Truyts, Willem de Vries HERMESensemble Karin de Fleyt, Peter Merckx, Marc Tooten, Geert Callaert, Gaetan La Mela dirigent Stijn Saveniers arrangement en compositie Annelies Van Parys tekst Gaea Schoeters, Annelies Verbeke producent Wunderbaum, HERMESensemble, Het Laatste Bedrijf, Volksopera met steun van de Vlaamse Gemeenschap, Erasmus Stichting, Fonds Sluyterman van Loo, Stichting RCOAK, O. Festival for Opera. Music. Theatre.