foto Abel Kutoane

Unbreakable

Lloyds Company / Soweto Skeleton Movers
zo 12 nov 17:00 - 18:00
Dansvoorstelling met persoonlijke verhalen van dansers uit Soweto
  • 12 nov
    17:00 - 18:00
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal

In een combinatie van oprecht spel, levenslustige Afrikaanse dansstijlen, humor en indrukwekkende visuals vertellen de Soweto Skeleton Movers uit Johannesburg hun persoonlijke levensverhalen. Ondanks veel tegenslagen en foute verleidingen die hun pad kruisten, zijn deze vijf dansers ‘unbreakable’.

Het publiek wordt door de Soweto Skeleton Movers meegenomen in een vrolijke en overweldigende mix van zang, straatscènes, meeslepende visuals en hun ‘skeleton pantsula’, een mix van traditionele Zuid-Afrikaanse streetdance (Pantsula) en ‘bone breaking‘. Dit alles wordt ondersteund door een eigentijdse soundtrack met melodische Afrohouse tunes en pompende Amapiano beats. Welcome to Soweto!

Unbreakable is een veelbelovende samenwerking tussen Rotterdams choreograaf Lloyd Marengo, de Londense theaterregisseur Jonzi D en de vijf explosief-energieke dansers van Soweto Skeleton Movers, die hun bescheiden status van straatartiest al lang zijn ontgroeid en wereldwijd optreden.

 

WORKSHOP ALERT

Op zondag 12 nov van 14:00-15:30 zal Lloyd's Company een Pantsula workshop geven bij Theater Rotterdam, voorafgaand aan de voorstelling. Deelname is €10. 

 

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus meld je snel aan via:
administratie@lloydscompany.nl

Soweto Skeleton Movers
Soweto Skeleton Movers bestaat uit vijf streetdancers die hun bescheiden status van straatartiesten al lang zijn ontgroeid en wereldwijd optreden. 


Lloydscompany
Onder de vlag van het Rotterdamse Lloydscompany komen dansers, opkomende urban makers én de underground battle scene samen. Lloyd Marengo is een van de oprichters van het Hiphophuis, hij werkte onder meer met Scapino Ballet en Conny Janssen Danst. Lloyd kreeg in september 2022 de Gouden Zwaan uitgereikt voor zijn grote en unieke bijdrage aan de dans in Nederland en zijn rol als baanbreker voor de hiphop community.

T.W.
In enkele delen van dit stuk passeren onderwerpen die voor sommige bezoekers als triggerend kunnen ervaren. De dansers vertellen hun eigen persoonlijke verhaal en uiten hun gevoelens in dans en raken onderwerpen aan zoals suïcidale gedachten en huiselijk geweld. Dit gaat om slechts enkele minuten in het stuk. De gehele voorstelling heeft een positieve benadering waarbij de dansers vertellen hoe het hun leven heeft gevormd en ‘unbreakable’ heeft gemaakt. 

 

Team

regie Jonzi D choreografie Soweto Skeleton Movers en Lloyd Marengo met Topollo Ntulo, Jabulani Manyoni, Junior Hlongwane, Molefi Rakitla en Lerato Motsepe