foto: Ian Robinson

Songs and Silences

OFFPROJECTS / Amos Ben-Tal
za 2 dec
Een mozaïek van gedichten, dans en live muziek

Songs and silences is geen gebruikelijke dansvoorstelling, maar een avond die bestaat uit kortere werken. Drie uur lang herhalen acht performers een serie danssolo’s, gedichten en gitaarstukken. Wie een ticket koopt, kiest een starttijd en blijft zo lang hij of zij wil. Minstens drie kwartier is aan te bevelen. Iedere bezoeker creëert een persoonlijke ervaring. 

Het collectief OFFprojects maakt multidisciplinaire performances en installaties met dans, muziek, woord en beeld. De groep bestaat uit ex-dansers van het Nederlands Dans Theater en het Batsheva Ensemble. Choreograaf, musicus en schrijver Amos Ben-Tal heeft de artistieke leiding. 

De makers zoeken regelmatig samenwerkingen op voor nieuwe vormen. Zo maakten ze samen met Spinvis de prijswinnende dansvoorstelling/talkshow Howl (Dioraphte Dansprijs 2016). Ze werkten twee jaar aan 60, een serie werken en installaties over de perceptie van tijd. Met Interval (2021, genomineerd voor een Zwaan voor beste dansproductie) onderzochten ze samen met kunstenaar Gosse de Kort de relatie tussen dans en architectuur. Voor hun meest recente productie Part (door het Parool gekozen in de top 5 van favoriete voorstellingen van 2022) deelden ze het podium met de musici van het Ragazze Quartet en geluidsontwerper Salvador Breed. 

Team

choreografie, muziek en tekst Amos Ben-Tal met Alex Blondeau, Luca Cacitti, Aurélie Cayla Wolf Govaerts, Annabelle Hinam, Adam Khazhmuradov, Xanthe van Opstal en Milena Twiehaus