foto Pedro Greig

Humans 2.0

Circa
Circusstad 2024
wo 1 mei en do 2 mei
Circa Contemporary Circus is een van ’s werelds meest toonaangevende circusgezelschappen.

Als absolute voorhoede van het eigentijdse Australische circus wist het gezelschap al anderhalf miljoen mensen in meer dan veertig landen te boeien, met staande ovaties, juichende recensies en uitverkochte zalen als gevolg. Ook in Rotterdam waren deze rocksterren van de acrobatiek met Humans al eens de onbetwiste hit van Circusstad Festival 2019.

Na een succesvolle wereldtournee zijn ze nu terug met het spannende vervolg Humans 2.0, gecreëerd door Yaron Lifschitz, circusvisionair en artistiek leider van Circa. Dit nieuwe hoofdstuk is een strak geweven choreografiee van lichamen, pulserend op de muziek van componist Ori Lichtik en onthuld in Paul Jacksons dramatische belichting. Circa mixt groepsacrobatiek met indringende solo’s en spannende duetten, op de grond en in de lucht. De tien acrobaten springen en worden gevangen, terwijl fysieke grenzen tot het uiterste worden verlegd.

 

Bij voorstellingen van Circusstad is het niet mogelijk gebruik te maken van de Podiumpas.

Team

Created by: Yaron Lifschitz and the Circa Ensemble
Original Music: Ori Lichtik
Lighting Designer: Paul Jackson
Costume Design: Libby McDonnell
Technical Director: Jason Organ
Distribution: Wolfgang Hoffmann / Aurora Nova
Humans 2.0 is commissioned by The Mondavi Center, UC Davis
Hero Images: Yaya Stempler

Supported by: Australian Government (Creative Australia), Queensland Government (Arts Queensland), Creative Australia en Arts Queensland

Foto's: Pedro Greig, Amos Adams & Yaya Stempler