Foto Sterre Otten

Hendrik IV - ongeschikt voor kinderen | 8+

House of Nouws
zo 15 dec 14:30
Een vurig pleidooi voor regelloosheid.
  • 15 dec
    14:30
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Hendrik IV – ongeschikt voor kinderen is een voorstelling die ieder moment uit de hand kan lopen. Een verhaal dat begint met een koning. De koning is gek, maar hij is wel de baas. 

Als hij een wereld wil met alleen maar pizza Hawaï, dan zal er alleen maar pizza Hawaï zijn. Zo simpel is het. Vandaag zal hij het onmogelijke mogelijk maken in De Grote King Henry Show. Volgens Het Bureau is Hendrik IV ongeschikt voor kinderen. Er moet worden ingegrepen. Maar de show is al begonnen en niemand weet precies wat er nog gaat komen.

Hendrik IV – ongeschikt voor kinderen is een remake van de succesvoorstelling van regisseur Sanne Nouws uit 2017. Nu, zeven jaar later, is deze voorstelling actueler dan ooit. Met veel bravoure en energiek spel knoeit House of Nouws met de spelregels. Ons publiek leggen we vragen voor als: In welke waarheid wil jij geloven? En: Naar welke stem kunnen we het beste luisteren?

Over House of Nouws
House of Nouws maakt bonte voorstellingen over existentiële thema’s met veel humor en smeuïg spel. Ze zijn feestelijk ontregelend en kunnen niet bestaan zonder de ongecensureerde reacties van de kinderen. Geen enkele voorstelling van House of Nouws is hetzelfde en het publiek wordt uitgedaagd mee te denken en praten.

House of Nouws is een artistieke kern van generatiegenoten en een beproefd samenwerkingsverband. Sanne Nouws is artistiek leider en vaste regisseur van House of Nouws. Scenografen Liesje Knobel en Sanne Lips, lichtontwerper Wilfred Loopstra en mimespeler Nina Fokker vormen de artistieke kern. Ze vinden elkaar in een idealistisch geloof in de kracht van het theater, en maken samen eigentijdse voorstellingen.

 House of Nouws bestaat sinds 2019 en is gevestigd in Tilburg in Theater De Nieuwe Vorst, wat samen met Schouwburg en Concertzaal Tilburg tot intensieve samenwerkingen leidt. House of Nouws werkt doorlopend aan een publieksbereik dat ook buiten de theaters reikt. Op een festival, in een park, op het schoolplein, duikt zij graag op onverwachte plekken op om nieuwsgierige zielen te roeren.

Een meer dan geslaagde, vette knipoog naar alle vertrutting rondom kinderen in onze samenleving in het algemeen en die in het jeugdtheater in het bijzonder.

Brechtje Zwaneveld, Theaterkrant 2017

Team

regie & tekst Sanne Nouws, spel Femke Arnouts, Lottie de Bruijn, Joep van der Geest, Len Pillen, scenografie Liesje Knobel en Sanne Lips, licht ontwerp Wilfred Loopstra, muziek Niels Kuiters