foto Stef Nagel

Cathedral, an evening with Arvo Pärt

Scapino Ballet Rotterdam / Sinfonia Rotterdam
do 28 nov - zo 1 dec
“Cathedral doet op meerdere fronten denken aan A Space Odyssey van Stanley Kubrick.” - Trouw

Scapino Ballet Rotterdam herneemt de succesvolle productie Cathedral, an evening with Arvo Pärt van de Spaanse dans- en theatermaker Marcos Morau. Speciaal in TR wordt de muziek van Arvo Pärt live uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam. Met een combinatie van kunstdisciplines, bijzondere vormgeving en een inventieve bewegingstaal is Morau een van de meest vooraanstaande danskunstenaars in de Europese theaterwereld.

Click here for English

Cathedral toont een wereld waarin het leven wordt beheerst door digitale technieken en waarin we elkaar steeds meer aan het verliezen zijn. Met de mystieke muziek van Arvo Pärt als hartslag gaan Morau en de dansers op zoek naar wat ons menselijk maakt en wat onze relatie is met de natuur. Morau en zijn team van Spaanse kunstenaars ontwerpen een retro-futuristisch toneelbeeld met levensgrote videoprojecties. In deze vervreemdende wereld biedt de muziek van Arvo Pärt een oase van rust. De bijzondere live uitvoering versterkt het theatrale en intense karakter van Cathedral. Belangrijk onderdeel in de vormgeving zijn de theatrale en op de hedendaagse mode geïnspireerde kostuums. De ontmoeting met een metershoge meteoor op het toneel vormt het raadselachtige begin van deze bijzondere dansvoorstelling.


Uit de pers

“Met hun tot op de vingerkootjes gefragmenteerde lijf bewegen de twaalf dansers van Scapino virtuoos.” (NRC ****)

“Dans van rijzende ster Marcos Morau op muziek van Arvo Pärt: een wonderlijke combinatie die krachtig uitpakt. Cathedral is een indringende en ijzig consequente choreografie. Morau creëert een bizarre, futuristische wereld zonder logica maar met fantasie.” (Volkskrant ****)

“De muziek van Arvo Pärt wordt prachtig uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam. De bewegingstaal is verrassend aards en heeft een fraaie melancholische onderlaag, door de Scapino-dansers uitstekend naar boven gehaald. Cathedral doet op meerdere fronten denken aan de film ‘2001: A Space Odyssey van Stanley Kubrick’.” (Trouw ****)

“Vanaf de eerste seconde word je meegesleurd de verwondering in. (…) Het is zo ongelofelijk mooi.” (Musicalnieuws)

“De groepsstukken, waarin iedereen zich als één enkele georganiseerde machine beweegt, zijn betoverend.” (Movement Exposed)

English


"Cathedral brings to mind Stanley Kubrick's A Space Odyssey on multiple fronts." - Trouw ★ ★ ★ ★ 

Scapino Ballet Rotterdam revives the successful production Cathedral, an evening with Arvo Pärt by Spanish dance and theater maker Marcos Morau. With a combination of artistic disciplines, distinctive design, and inventive movement language, Morau is one of the leading dance artists in the European theater world. Cathedral presents a world where life is dominated by digital technologies, and we are increasingly losing each other. The encounter with a towering meteor on stage marks the enigmatic beginning of this extraordinary dance performance.

Team

regie Marcos Morau choreografie Marcos Morau & Lorena Nogal Iive muziek Arvo Pärt, uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam