TR Herdenkt & Viert: Keti Koti dag 2

Theater Rotterdam
zo 30 jun

Zondag 30 juni vervolgen we ons herdenkingsprogramma en breiden we deze uit met in de namiddag de 3e editie van Dresi fu yeye! Dit keer de focus op hoe wel kennis in kunnen zetten om dichterbij heling te komen, met elkaar in gesprek te kunnen gaan. Hand in hand met live muziek. Lees hieronder meer.

Programma

Op zondag leggen we de focus op hoe we kennis in kunnen zetten om dichterbij heling te komen door o.a. met elkaar in gesprek te kunnen gaan. We starten het programma met een sound healing session van componist en multi-instrumentalist Dizzi Geetha, gevolgd door de dialoogsessies Deep Dive met Mathieu Charles. De helende werking van geluid en muziek zetten onze zintuigen open en bereiden ons voor op een diep gesprek met elkaar. Tussen deze aansluitende sessies serveren we een lichte lunch/brunch voor publiek. Daarnaast geeft Isaiah Lopaz een reflectie op het thema en het programma in de Erkerfoyer. Deze is gratis te bezoeken.

Daarna presenteren we in de Grote zaal ons speciaal gecureerde Dresi fu yeye programma met muzikale bijdragen van Djuwa Mroivili & James Oesi. ZO! Gospel Choir speelt muziek uit hun programma Songs of Slavery & Freedom. Ook dichter Gershwin Bonevacia zal onderdeel zijn van het programma met een bijzondere voordracht. Onze artistiek directeur Alida Dors zal in gesprek gaan met verschillende tafelgasten. Daarnaast gaat Romana Vrede in gesprek met Maartje Duin en Peggy Bouva van de succesvolle podcast Plantage van onze voorouders.  

Na afloop van het Dresi fu yeye zaalprogramma is er een feestelijke afsluiting van het weekend met een all female cookout/blockparty. DJ Cijntje en DJ Jasmine Perez staan achter de draaitafels en Grande Loge zorgt voor het live entertainment. Er zijn kraampjes en natuurlijk kun je er ook lekker eten. Zien we je on the block?

Workshop

  • Dansworkshop met Henry O'Tawiah. Je kunt om 13:30 een dansworkshop volgen van 45 minuten.  We nodigen we je uit om te dansen in vrijheid en verbinding. Doe mee met onze gratis dansworkshop en ervaar de energie van funk, soul en de iconische Electric Slide. Geen dansschoenen of ervaring? Geen probleem! We creëren een inclusieve sfeer waar iedereen welkom is om te leren en te bewegen, met of zonder partner.

    Naast de danspassen, gaan we dieper in op de historische wortels van deze bewegingen. Ontdek hoe ze evolueerden vanuit de pijn en verdrukking van slavernij tot uitbundige expressie van vrijheid en trots. Dit is meer dan een dansworkshop, het is een beleving. Een moment om te herdenken, te vieren en te verbinden met onze gemeenschap.

Tijdschema

Hieronder een handig overzicht van het complete programma van TR Herdenkt & Viert: Keti Koti op zondag 30 juni.

 Tijd:  Programma:  Locatie:
 12:45 - 15:30  Sound Healing + Deep Dive  Tuinkamer
 13:30 - 14:15  Reflectie Isaiah Lopaz  Erker
 13:30 - 14:30  Dansworkshop Henry O'Tawiah  Krijn Boon Studio
 16:00 - 17:30  Dresi fu yeye  Grote zaal
 17:30 - 22:00  Blockparty met DJ Cijntje & DJ Jasmine Perez  Hal
 19:30 - 19:50  Takeover Grande Loge  Hal

TR Herdenkt & Viert Keti Koti 2024
Dit programma maakt onderdeel uit van ons herdenkingsweekend op zaterdag 29 juni en zondag 30 juni. Klik op de datum voor een pagina met een compleet dagoverzicht.

Let op! Er dient voor elk programma onderdeel en aparte reservering gemaakt te worden.

Tickets Sound Healing & Deep Dive

 

Tickets Reflectie Isaiah Lopaz

 

Tickets Dresi fu yeye

 

Tickets Dansworkshop

TR Herdenkt & Viert: Keti Koti is mede mogelijk gemaakt door Fonds 21