Built for it

BackBone/Alida Dors
wo 11 nov - za 14 nov

Gedanst onderzoek naar vooroordelen

Built for it is een oproep tot hoop. Vijf dansers laten zien wat het betekent om met stigma’s en vooroordelen om te gaan. Is het voor een individu mogelijk om daaruit los te breken? Woordkunstenaar en rapper Typhoon schrijft de tekst.

Aanstormend talent Alida Dors wordt gezien als de meest vernieuwende hiphopchoreografe van Nederland. Ze danste in voorprogramma’s van P.Diddy en Usher. In 2012 won ze de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht. Ze was twee jaar artist in residence bij het MC Theater en daarna heeft ze zich verder ontwikkeld bij productiehuis Korzo. Nu is ze artistiek leider van haar eigen Stichting BackBone.

Dors doorbreekt de grenzen van de hiphop met een danstaal zonder show en bravoure en slaat bruggen tussen verschillende disciplines. Afgelopen jaar was haar debuutvoorstelling te zien door heel Nederland.

“Waar hiphop in het theater vaak toch snel te vertellend wordt, en/of te moraliserend, zoekt Dors juist naar de abstractie. [...] met prachtig – en krachtig – resultaat.” (Theaterkrant)

Team

Choreografie Alida Dors Coproductie Tanzhaus NRW Dusseldorf, Productiehuis Rotterdam en Theater Het Klooster in Woerden