151112 Dancing on the Edge- Plastic,  fotograaf Jochem Jurgens (1).jpg

Dancing on the Edge: Double Bill - Black table & Plastic

Meher Debbich Awachri/Khalid BenGhrib
vr 13 nov 20:30 - 22:30
  • 13 nov
    20:30 - 22:30
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Noord-Afrikaanse theatermakers over de frustratie van jonge mannen

Plastic van de Tunesische regisseur Meher Debbich Awachri is een fysieke verbeelding van jonge mannen die klem zitten tussen Oost en West, tussen verwachting en werkelijkheid, en die de zware last op hun schouders voelen van de generatie voor hen. Net als plastic verdwijnen de geesten van eerdere generaties nooit. Met performers uit de drie revolutielanden: Egypte, Tunesië en Syrië.

De Marokkaanse choreograaf Khalid BenGhrib geeft met Black table kritiek op de macht en op de aantrekkingskracht van de Islamitische Staat. Geïnspireerd door Kurt Jooss’ politieke ballet De groene tafel maakt BenGhrib een actueel werk in de poëtische visuele taal die hem kenmerkt. Zes jonge dansers proberen zich te verhouden tot de zwarte tafel van de macht.

Dancing on the Edge
Het festival Dancing on the Edge geeft een gevarieerd beeld van de hedendaagse podiumkunst uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het presenteert origineel en urgent eigentijds theater, dans en installaties, en laat daarmee een ander geluid horen uit dat deel van de wereld. Behalve in Rotterdam speelt het Festival ook in Amsterdam, Den Haag en Utrecht.

“Het festival is een onmisbaar platform voor internationale uitwisseling en reflectie” (Trouw).

______
EXTRA

Na de voorstelling is er een gratis nagesprek in de Robeco Kleine Zaal. Deze wordt verzorgd door Aya Musa.

______
Collecte Bed Bad Brood en Begeleiding
Na afloop van deze voorstelling collecteren we actief voor het vluchtelingenprogramma van De Pauluskerk, Bed Bad Brood en Begeleiding!

Team

Plastic
concept & director Meher Debbich Awachri met Meher Debbich Awachri, Maciej Beczek, Hazem Header, Mahrez Taher coproductie Dancing on the Edge, Sutton Theatres, Teatro Mediterraneo Occupato
Black Table
concept & choreography Khalid BenGhrib production Cie 2k_far met Mouad Aissi, Aziz Nadif, Youness Aboulakoul, Rabii Hadane, Nabil Najihi, Mohamed Ahakki