Blind Cinema

Britt Hatzius
za 26 sep - zo 27 sep

Hoe ervaar je een film als je hem niet kan zien? Blind Cinema maakt je bewust van de grenzen maar vooral ook de mogelijkheden van onze taal en onze fantasie.

In Blind Cinema krijg je als bezoeker een blinddoek om terwijl er een film wordt geprojecteerd. Maar geen nood, achter je zit een kind dat je vertelt wat er op het scherm te zien is. Hij of zij fluistert in je oor, jij verzint er in je hoofd de beelden bij.

De kinderen zien de film voor het eerst. Hun gefluisterde beschrijvingen zijn daardoor fragiel en fragmentarisch. Geef je over aan de haperingen en de twijfelende pogingen van de kinderen om te beschrijven wat ze zien en laat je verrassen door hun onbevangen manier van vertellen. Samen ervaar je de magie van het zoeken naar de juiste woorden en het verbeelden van wat zou kunnen zijn, in een poging zo dicht bij het origineel te komen… of net niet. Het resultaat is een gezamenlijke inspanning tussen kijkende kinderen en luisterende volwassenen. Blind Cinema maakt je bewust van de grenzen maar vooral ook de mogelijkheden van onze taal en onze fantasie.

De jonge, weerbarstige Britt Hatzius maakt telkens originele, interactieve performances waarbij een amalgaam van film, foto’s, audio, installaties en illusies een unieke ervaring creëert voor de bezoeker.

Blind Cinema gaat in augustus in première in Edinburgh en is later in het najaar nog te zien in Gent en Brussel.

De pers over haar eerdere voorstelling "This is not my voice speaking"

“Clever, slickly choreographed and well executed” The Irish Times

Taal
Nederlands

Team

Regie en concept Britt Hatzius Film Britt Hatzius & Simon Arazi Dramaturgie Ant Hampton Creatief Producent Katja Timmerberg Co-productie Vooruit (Gent), Beursschouwburg (Brussel) en Bronks Theatre (Brussel) In samenwerking met Zzmogh