Xclusiv Company

Track: Local Heroes
vr 25 sep 20:15 en 22:00
Hét hybride gezelschap van Rotterdam

Xclusiv Company presenteert een triple bill bestaande uit; FREE OF CHAINS van choreograaf Shaqwall, SCULPTOR gedanst door Olympic Bboy Mighty Jimm en (E)Quality van de jonge AfroDance maker Angie Nytchell. Met een kaartje voor Xclusiv Company kan je in TR Schouwburg ook CO-VID PRO: Collaborative Video Project van Grande Loge beleven.

Een reis door identiteit & beweging

Xclusiv is een invloedrijk & hybride gezelschap dat onder de artistieke regie van Jason R. Jeandor & Ingeborg van Weissenbruch toewerkt naar performances waarin; bewegingen van het lichaam, verbeeldingen van de (online- & offline) wereld en (verborgen) uitingen van de ziel centraal staan. 

De groep bestaat uit uiteenlopende creatieve toppers en streeft naar eenheid in diversiteit door middel van kunst die gedijt op; (persoonlijke) groei, (sociale) betrokkenheid en (emotionele) expressie. Vanuit diversiteit en kunstzinnigheid maakt het gezelschap producties, die aansporen tot verbinding en vernieuwing én het publiek meeneemt op een reis door identiteit en beweging.

Track: Local Heroes

Met een kaartje voor Xclusiv Company kan je tevens de volgende onderdelen binnen de Local Heroes Track beleven:

  • CO-VID PRO (exclusieve preview): Collaborative Video Project 

CO-VID PRO is een Collaborative Video Project van Tjon Rockon's performance genootschap Grande Loge. Het project is een vervolg op de voorstelling Ma Pang Pang en is begonnen om artiesten in de Corona-tijd aan elkaar te verbinden en werk te geven. De Loge wordt zo een digitale ontmoetingsplek voor videokunstenaars, performers, regisseurs en andere makers, als er geen of weinig fysiek contact mag zijn. CO-VID PRO is een geleide 'carte blanche' met een aantal vaste ingrediënten en voorwaarden, die hebben gediend om snelle focus te krijgen. Fashion is van Isabell Schulz. De muziek is van Joost Maaskant en de film locatie is bij Atelier Van Lieshout. De video's duren tussen 1 en 3 minuten. De eerste serie bestaat uit 10 items met o.a. Vilain & Gai, Fransje Calf en Sarah Blok.  

Master of Rituals Tjon Rockon Master of Contemplation Hajo Doorn (aka de Toekan) Master of Bass Joost Maaskant Master of Style Isabell Schulz Masters of Film Vilain & Gai, Fransje Calf, Sarah Blok Special Thanks Master Davids Danoss & Master Omar Breedveld

Track

Theater Rotterdam neemt je mee op een onbekend spoor, waarbij elke ruimte een podium kan zijn. Met de serie Tracks nodigen we je uit om je op een andere manier te verhouden tot ons gebouw en zalen. Een Track bestaat uit verschillende onderdelen die op elkaar aansluiten in thema of genre.