Hooman Sharifi's Food Performance & Lostmovements

Track: Art of Performing
za 19 sep 18:00 - 21:15
  • 19 sep
    18:00 - 21:15
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Hele gebouw

De producties uit de Art of Performing Track sluiten aan bij het ritme van Rotterdam en het artistieke DNA van de stad. Rauw, brutaal, onorthodox en een live ervaring. Op 19 september kun je met één ticket naar Hooman Sharifi's Food Performance en Lostmovements van Jan Martens (GRIP) & Marc Vanrunxt. Wil je alleen naar Lostmovements? Koop hier een los ticket.

Hooman Sharifi's Food Performance

Hooman Sharifi is de centrale figuur van de Art of Performing Track. Speciaal voor deze Track maakt hij een Food Version van zijn performance The dead live on in our dreams. In deze ode aan Marianne Van Kerkhoven kookt Hooman fusion uit de Iraanse Europese keuken. Hooman ontvangt je aan tafels in een coronaproof setting in de hal van TR Schouwburg terwijl hij serveert, danst en verhalen verteld.

De verhalen die Hooman verteld vanuit zijn Iraanse achtergrond hebben te maken met de tijd waarin hij nog in Iran woonde, zijn vlucht naar Noorwegen en hoe hij daar op een nieuwe manier naar het begrip liefde leerde kijken. Hij verbindt het heden met het verleden.

Bij deze voorstelling is een medium maaltijd inbegrepen.

Lostmovements 

De artistieke wegen van dansers en choreografen Marc Vanrunxt en Jan Martens kruisten elkaar geregeld in het verleden en komen nu samen in de vorm van een solo voor Jan. Marc was er reeds bij in de vroege jaren 80, bij het begin van de vernieuwende dansgolf in Vlaanderen. Jan zorgt, ondertussen een paar generaties verder, voor de opvolging en verderzetting hiervan.

Voor lostmovements delven ze in hun eigen vocabularium en laten ze zich inspireren door grootheden uit heden en verleden: choreografen, componisten en andere rolmodellen. Daaruit ontstaat een nieuw werk, waarbij de focus ligt op de motivering van beweging. lostmovements is een overgave aan de muziek, aan het materiaal en aan elkaar. Een ongegeneerd opgaan in het universum van de ander.

In zowel Marc als Jans werk ligt de focus eerder op de dansende mens dan op de danser. Het is pas wanneer men zich al dansend mag heruitvinden, dat virtuositeit kan opborrelen. Een genereuze voorstelling die uitersten opzoekt, laverend tussen exuberantie en extreme verstilling, tussen Pet Shop Boys en Penderecki.

De ruimte wordt vormgegeven door beeldend kunstenares Katleen Vinck. Mezzosopraan Els Mondelaers beent enkele bestaande muziekstukken uit. Het team wordt daarnaast ook versterkt door lichtontwerper Stef Alleweireldt en Marie-Anne Schotte voor artistiek advies tijdens het creatieproces.


Track

Theater Rotterdam neemt je mee op een onbekend spoor, waarbij elke ruimte een podium kan zijn. Met de serie Tracks nodigen we je uit om je op een andere manier te verhouden tot ons gebouw en zalen. Een Track bestaat uit verschillende onderdelen die op elkaar aansluiten in thema of genre. 

Onderdeel van

Deze track wordt mede mogelijk gemaakt door ACT / European Union

Bekijk onze thema's

Art of Performing

Radicaal, vernieuwend en avontuurlijk. Feeling curious?