Track: Memory/Loss/Series: Film Memory Loss Inside en Concert Memory Loss Collective

Theater Rotterdam: Ann Van den Broek / WArd/waRD
GAAT ONLINE DOOR
vr 18 dec - za 19 dec
There's a wall inside my mind, it's shaking! Floods worn out the hills of my behavior

We hebben enorm uitgekeken naar een week Memory/Loss/Series in TR Schouwburg en daarmee een hoopvolle afsluiting van het jaar. Maar nu het land weer in lockdown moet kunnen we helaas geen publiek meer ontvangen in het theater. Voor iedereen die zich verheugd had op ons programma hebben we voor de komende dagen een online programma samengesteld. De voorstellingen beginnen om 20.15 uur. Elke avond begint met een korte introductie door Ann die je meeneemt door een leeg Theater Rotterdam. Koop je ticket voor slechts € 5 per dag. Een symbolisch bedrag waarmee je 24 uur lang toegang hebt tot de registratie én waarmee je alle medewerkers steunt die aan Memory/Loss/Series hebben gewerkt.

Film Memory Loss Inside en Concert Memory Loss Collective

Vrijdag 18 en zaterdag 19 december, 20.15 uur (24 uur beschikbaar)

In de indringende en aangrijpende film Memory Loss Inside beleef je de voorstelling Memory Loss vanuit het perspectief van de performers in hun rol van aan geheugenverlies lijdende personages. Door middel van camera’s, bevestigd op de hoofden van de performers, word je in een verwarrende en alarmerende reis meegenomen door een wereld die in fragmenten uiteenvalt. In een zoektocht naar houvast komen elementen uit de originele voorstelling als herinneringen voorbij.

De film, die een coproductie is met de Nederlandse Dansdagen, was online slechts één avond te zien, dus dit is een unieke kans om je onder te dompelen in deze filmische vertaling van Memory Loss. De Theaterkrant schreef: “Doordat de camera je mee laat kijken bij iedere stap van iedere performer, komt het verdwalen dubbelhard binnen (…) Een angstaanjagend juweeltje.”

Concert Memory Loss Collective

Muziek en sound spelen een grote rol in de gehele Memory Loss Collection. Rond terugkerende muzikale thema’s ontwikkelen de songs zich doorheen het project. Met de hardnekkigheid van een mantra slijpen de muziek en sound een groef in ons gehoor.

Sommige songs en motieven komen terug in alle drie de voorstellingen. Het moment, de gebeurtenissen op toneel kleuren de betekenis die de teksten krijgen. Soms klinkt de muziek als een verre herinnering, dan weer dringt ze zich nadrukkelijk op in het gehoor. Tot kippenvel aan toe, zó toepasselijk en op zijn plek. Aanwezig is ze altijd, als de stroom van het leven zelf, ook als we ons de woorden en betekenissen niet meer herinneren.

In dit concert brengen Gregory Frateur, Nicolas Rombouts en Sjoerd Bruil de songs en de sound als een compleet en op zichzelf staand muzikaal bouwwerk ten gehore. Bezocht je de voorstellingen, dan doemen de beelden voor je geestesoog op. Stap je blanco in dit concert, laat je dan overspoelen door de meeslepende en onderhuidse spanning die de muziek en de lyrics weten op te roepen.

Let op

De kaartverkoop sluit vrijdag 20.15 en zaterdag 20.15 De uitzeinding is daarna nog 24 uur beschikaar maar de kaartverkoop sluit.

Theater Rotterdam was een expositieruimte van Ann van Den Broek geworden. Met de nissen uit Q61, de Loops of Behaviour uit het Londense Barbican-project, de mediawand in de foyer, overal zou wat te zien zijn. Een gebouw vol herinneringen. Een dag voor de aftrap gooiden de besmettingscijfers alsnog roet in het eten. De dreiging werd realiteit en het theater moest de deuren sluiten. Nog eenmaal loopt Ann Van den Broek met een cameraman langs alle plekken die we nooit zullen aanschouwen.

Bekijk onze thema's

Ann Van den Broek / WArd/waRD

“In een diep duister maakt Ann Van den Broek met prikjes licht flarden zichtbaar van vijf gekwelde levens."