Guido Bosua
Guido Bosua

Father Figure

Lloyds Company
vr 21 jan - zo 6 mrt
Een indrukwekkende danscollage

Een compacte "in your face" danceperformance laat de struggle zien van 4 b-boys en een percussionist met het thema vaderfiguur. Soulfulle breakdance scènes, repetitieve ritmes, dynamische en verstilde beelden maken van Father Figure een indrukwekkende danscollage.

Father Figure is een productie van Lloydscompany. Onder de vlag van Lloydscompany komen dansers/upcoming urban makers én de underground battle scene samen. De company produceert voorstellingen en slaat daarmee een brug tussen de straat en het podium.

Oprichter Lloyd Marengo groeide op in het rauwe Rotterdam van de jaren '80 en leerde dans op straat. In de jaren '90 werd zijn hangout in Rotterdam West het episch centrum van hiphop. Lloyd maakte furore met 010 B-boys die wereldwijd successen boekten en de Rotterdamse hiphop en straatcultuur op de kaart hebben gezet. Lloyd is een van de oprichters van het Hiphophuis, hij werkte onder meer met Scapino en Conny Janssen Danst en was te zien tijdens de Nederlandse Dansdagen.

EXTRA
DOE MEE AAN DE DANCE CLINIC VAN LLOYDS COMPANY
Zaterdag 5 maart | 16.30 uur I 10 euro (inclusief crewdiner, artist talk en voorstelling)

Wat ga je doen?
Met een select gezelschap kom je samen bij Theater Rotterdam. ’s Middags volg je een dance clinic onder leiding van danser Kevin Thompson & begeleiding van percussionist Julinho Pimentel. Het niveau wordt aangepast aan de groep en is zowel voor autodidacten als voor studenten aan dans-/bewegingsopleidingen interessant.

Na de workshop praat je samen met andere dansers en makers na tijdens een crewdiner in de artiestenfoyer van TR: locatie Schouwburg. Voor aanvang van de voorstelling is er tijdens de artist talk een meet & greet met Lloyd Marengo. Vervolgens bezoeken we gezamenlijk de voorstelling Father Figure.

Programma 
16.30                   Inloop aanvang Theater Rotterdam
17.00 - 18.00      Dance clinic Lloyds Company
17.30 – 18.30      Crewdiner in de artiestenfoyer
19.00 – 19.45     Talk + Q&A Lloyd Marengo
20.00 -  20.50    Voorstelling Father Figures

Praktische informatie
Meld je aan door een email te sturen aan educatie@theaterrotterdam.nl.
Je betaalt €10 voor de entree van de voorstelling

KOM NAAR DE ARTIST TALK MET LLOYD MARENGO
Zaterdag 5 maart | 19.00 uur | Gratis

Voorafgaand aan zijn voorstelling Father Figure deelt Lloyd Marengo zijn persoonlijke verhaal met het publiek. Dave Schwab, Programmeur bij TR, interviewt de choreograaf over zijn makerschap, hoogte- en dieptepunten. Hoe is hij gekomen waar hij nu staat? Ook is er ruimte voor vragen vanuit het publiek om samen met Lloyds in gesprek te gaan. 

Praktische informatie
Toegang:             Gratis, inclusief welkomstdrankje
Locatie:                Haltheater TR Schouwburg
Duur:                    19.00 – 19.40 uur

De workshop, Artist talk + crewdiner is onderdeel van Create to Connect.

DANCE CLINIC VAN LLOYDS COMPANY
Zaterdag 5 maart | 16.30 uur (inloop) | €10 (inclusief crewdiner, artist talk en voorstelling)

ARTIST TALK MET LLOYD MARENGO
Zaterdag 5 maart | 19.00 uur | GratisOnderdeel van

Gesubsidieerd door:

 

Team

Cast Julinho Pimentel, Kevin Thompson, Nouri El Mazoughi, Oscar Starink, Pom Arnold Muziekproductie HAYP MUSIC (Alvin Lewis & Patrick Mijnals) Choreografie Lloyd Marengo en de dansers Lichtontwerp Paul van Laak Techniek Quintus Visser Dramaturgie Bart Deuss Outside-eye Peggy Olislaegers