Furia

Stichting LAVA / Burning Bridges
vr 18 feb en do 17 mrt
Een ode aan de kracht van de vrouw in een theatraal en poëtisch dansconcert

In Furia geven vrouwen lucht aan hun woede en spijt. De danseressen van LAVA | Burning Bridges putten uit hun levensgeschiedenis en worden live begeleid door Monica Coronado. Onder leiding van Patricia van Deutekom maakt de groep een nieuwe start. 

Woede is een emotie die eruit moet. Als boosheid wordt genegeerd, zoekt die een andere weg; onverwerkt verdriet en verborgen pijn worden omgezet in gif. Opgestapelde woede leidt tot wraak. Van wraak komt schuld. Dan volgt de spijt. Dit en alles daartussenin is Furia

Furia is explosief, ingetogen en veelomvattend als de woede zelf. Dans, zang en theater wisselen elkaar af – de muziek wordt live uitgevoerd, de overgangen zijn hard en snel. Flamenco, live gebracht door de Spaanse zangeres Monica Coronado, maakt de kracht van hakken en gebalde vuisten los. 

Furia (Spaans voor woede) geeft de vrouwen zelf het woord. Voor deze voorstelling putten de danseressen en muzikanten uit eigen ervaringen. In dagboekflarden en songteksten laten zij hun ingehouden boosheid en hun expressieve woedeaanvallen op het publiek los.

Onderdeel van

Over LAVA | Burning Bridges 

LAVA | Burning Bridges (voorheen Jens van Daele | Burning Bridges) maakt rauwe dansproducties waarin thema’s als moed, doorzettingsvermogen, mededogen en spijt de leidraad vormen. Steeds staan mentaal en fysiek sterke vrouwen centraal. 

Met Furia brengt Van Deutekom een eerbetoon aan het artistieke erfgoed van haar grote liefde en inspirator Jens van Daele, die in 2020 plotseling overleed. LAVA | Burning Bridges maakt in 2021 een nieuwe start, met het collectief dat Van Daele en Van Deutekom in de afgelopen zeventien jaar om hen heen hebben verzameld.

Team

concept en beeld Patricia van Deutekom choreografie Burning Bridges olv Patricia van Deutekom dans Marijn van der Sande, Naomi Schwarz, Patricia van Deutekom en anderen muziek Monica Coronado en Greg Smith licht Tom Verheijen campagnebeeld Jasmine Wolf Photography