Wasted Skin

Ivgi & Greben
za 5 mrt 20:15 - 21:25
Het intense verlangen naar aanraking
  • 5 mrt
    20:15 - 21:25
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Nieuw Fries dansgezelschap maakt een voorstelling met acht dansers over de behoefte aan lichamelijk contact. Ivgi&Greben willen de sociale en fysieke onbevangenheid terugveroveren. 

Aangeraakt worden is een primaire levensbehoefte. Je voelt dat je bestaat. Dat merkten we als nooit tevoren in de coronatijd: de huidhonger was groot. Maar ook de fysieke afstand en schijnbare perfectie van digitale beelden tast de onbevangenheid van lichamelijk contact aan. Wat doet dit met ons? 

In Wasted skin verbeelden de dansers hoe lichamelijke nabijheid en afstand gevolgen heeft voor gevoel en gedrag. Het doel is de sociale en fysieke onbevangenheid terug te veroveren. 

De choreografie van Uri Ivgi en Johan Greben viert de schoonheid en kracht van lichaamstaal. Op het toneel contrasteren zones van onbarmhartig licht met koesterende duisternis; zo is er steeds een afwisseling van warm en koud. De dansers proberen met rituele bewegingsreeksen de vervreemding en de onderlinge afstand te overbruggen. Instinctief worden ze aangetrokken door de warmte van de huid van een ander, maar de veiligheid van de groep kan plotseling omslaan in acute dreiging. 

Onderdeel van

Over Ivgi&Greben 

Uri Ivgi en Johan Greben maken sinds 2003 dansvoorstellingen in binnen- en buitenland, met telkens andere dansers in telkens andere steden. Ze vielen regelmatig in de prijzen; in Moskou kregen ze bijvoorbeeld de Golden Mask Award voor beste moderne choreografie. Nu hebben ze hun eigen gezelschap in Leeuwarden. 

Team

Choreografie Uri Ivgi en Johan Greben Dansers Bettina Jurák, Christian Leveque, Daniel Flores Pardo, Fabrizio Di Franco, Gaspard Schmitt, Manon Adrianow, Noa van Tichel Dramaturgie Judith Schoneveld Muziekcompositie Tom Parkinson Lichtontwerp Yaron Abulafia Decorontwerp Arjen van der Zwaag Kostuumontwerp Natasja Lansen