Illias Teirlinck

Familie Grrr | 4+

hetpaleis & De Nwe Tijd/ Suzanne Grotenhuis & Suze Milius
zo 3 apr 15:00 - 15:45
Een echtscheidingsthriller voor kleuters
  • 3 apr
    15:00 - 15:45
    TR Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal
    Geweest

Ze doen zo gewoon mogelijk, vader en moeder Grr, maar waarom is de sfeer thuis dan zo slecht. De kinderen stoppen hun oren dicht, maar gaan ook over tot actie. 

Familie Grrr is een oersaai en doodgewoon gezin. Meneer Grrr is gewoon. Mevrouw Grrr is gewoon. De kat is gewoon, net als de kinderen, het tapijt en de stoel. Of lijkt dat maar zo?

Waarom begint het net voor bedtijd te donderen en te spoken? Waarom vliegen de ontbijtborden, gemene woorden en kamerplanten door de lucht? En waarom praten meneer en mevrouw Grrr altijd zo hard? Zo hard dat het meisje en haar broer hun oren dichtstoppen in het hoge stapelbed? En wanneer is het tijd om je ouders een lesje te leren?

 

Suzanne Grotenhuis (Zwarte Woud forever, On ice) maakt een echtscheidingsthriller voor kleuters. Een heldhaftig, grappig en beeldend verhaal, soms zo spannend dat je even je adem moet inhouden.

Over De Nwe Tijd

De Nwe Tijd is een Antwerps theaterhuis onder leiding van Freek Vielen, Suzanne Grotenhuis en Rebekka de Wit. De Nwe Tijd is een gevolg van deTijd, dat twintig jaar lang werd geleid door Lucas Vandervost.

De Nwe Tijd maakt van taal theater. Maandelijks opent de groep de deuren van haar huis en nodigt ze wetenschappers, politici, journalisten en muzikanten uit om hen vragen te stellen over vandaag, gisteren en morgen. Over waar we vandaan komen en waar het naartoe gaat. Op basis van dat doorlopende onderzoek maakt De Nwe Tijd poëtische voorstellingen met gevoel voor humor en verdriet.

Recensies

"De 'zachte' geste waarmee Familie Grrr eindigt, sust welliswaar het jonge publiek, maar komt te zeer als een verrassing." De Morgen

Het Nieuwsblad

Team

concept: Suzanne Grotenhuis tekst: Rebekka de Wit, Suzanne Grotenhuis regie: Suze Milius stage regie: Jonas Baeke spel: Ferre Vuye, Jonas Leemans, Aminata Demba, Gina Beuk, Mitch Van Landeghem beeld: Wannes Deneer lichtontwerp: Sander Salden geluid: Wannes Deneer stage geluid: Freya van Nieuwenhuysen kostuums: Nikè Moens met dank aan: Sabina Kumeling artistiek advies: Freek Vielen productie en technische realisatie: hetpaleis en De Nwe Tijd met steun van: Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid via Casa Kafka