Dans is lekker ritmisch bewegen op muziek | 12+

Theater Artemis
wo 11 mei 20:15 - 21:05
Een dansvoorstelling waarvoor we ons een beetje schamen
  • 11 mei
    20:15 - 21:05
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Je ouders zien dansen – is dat leuk of genant? Jetse Batelaan maakt de eerste dansvoorstelling van Theater Artemis. En dan ook nog voor pubers. 

Met een cast van louter veertigplussers waagt Theater Artemis zich voor het eerst aan een dansvoorstelling. Een hachelijke onderneming. Zeker voor deze jonge doelgroep. We zullen ons dan ook zo veel mogelijk proberen in te houden. Dat zal niet makkelijk zijn. Opgezweept door de aanstekelijke beats van Toben Piel (Les Trucs), aangevuurd door een flitsend lichtplan en in swingende outfits zullen we erg ons best moeten doen. Een stiekem danspasje is snel gemaakt. Maar we weten het: we stinken, we bewegen onhandig en we zijn zeker niet sexy. Daarom beloven wij plechtig: er zal niet gedanst worden. Erewoord.

Onderdeel van

Over Jetse Batelaan

Jetse Batelaan houdt ervan om het theater en de mensen die zich daar verzamelen onder de loep te nemen. In De dag dat de papegaai zelf iets wilde zeggen (2014) maakte hij de kijkers onderdeel van de voorstelling doordat ze de acteurs mochten napraten. In (.....) Een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel (2020) vertaalde hij de argwaan, twijfel en angst van het theaterbezoek letterlijk. Zie een puber maar eens mee te krijgen naar het theater. Ze voelen zich betutteld, verveeld of in verlegenheid gebracht door de (volwassen) mensen om zich heen. Ze zijn grillig en kritisch. Maar Jetse Batelaan heeft veel respect voor hen. Dat drijft hem als theatermaker. 

 

Over Theater Artemis 

Theater Artemis is een jeugdtheatergezelschap uit Den Bosch dat interactief en anarchistisch theater maakt. Theater dat zich, in samenspel met het publiek, niet aan zijn eigen wetten houdt.
Artistiek leider Jetse Batelaan won een flinke verzameling prijzen voor zijn voorstellingen. In januari 2019 won hij als eerste Nederlander de Zilveren Leeuw voor Theater op de Biënnale van Venetië. 

Team

regie Jetse Batelaan dramaturgie Marcus Dros en Anna Wagner muziek Toben Piel decor Jetse Batelaan en Eva Koopmans kostuums Liesbet Swings met Elias De Bruyne, Tjebbe Roelofs en Esther Snelder coproductie Künstlerhaus Mousonturm, in de context van Tanzplattform Rhein-Main