Stacii Samidin

RUN QUIET

Productiehuis Theater Rotterdam: Dalton Jansen
De Dansweek 2022:
do 9 jun - zo 12 jun
Een onderzoek naar haat-liefderelaties

Liefde en haat lijken totaal tegengestelde begrippen. Toch is het vaak zo niet simpel. Vaker naderen de tegenpolen elkaar, soms slaat de balans meer door naar de ene of de andere kant. Het woord haat-liefdeverhouding bestaat niet voor niets.

We verhouden ons dagelijks tot elkaar, bouwen relaties op en kiezen ervoor om iemand te vertrouwen. Maar wanneer is er sprake van vertrouwen en hoe wordt dat vertrouwen weer kapotgemaakt? Een haat-liefdeverhouding ontstaat geleidelijk en rekt de grenzen tussen de schijnbare tegenstellingen langzaam op. Wat maakt dat je in deze patronen blijft hangen, verhardt, jezelf wegcijfert of conflicten vermijdt? En wanneer kies je ervoor om weg te lopen?

Onderdeel van de voorstelling is een gesprek tussen Nico Smeets, wijkcoach bij Gemeente Rotterdam afdeling maatschappelijke ontwikkeling, en moderator Mahutin Awunou over de thema’s uit de voorstelling: huiselijk geweld en trauma verwerking. We nodigen iedereen in de zaal uit om hierbij aanwezig te zijn en deel te nemen als daar behoefte aan is.

RUN QUIET is na het To The Edge drieluik de vierde voorstelling die Dalton Jansen maakt bij Productiehuis Theater Rotterdam. Bekijk hieronder de video waarin Dalton je meeneemt in het vooronderzoek van deze productie.

Trigger warning: de voorstelling bevat scénes waarin huiselijk geweld wordt uitgebeeld

Onderdeel van

Over Dalton Jansen 

Danser en choreograaf Dalton Jansen studeerde in 2018 af aan de opleiding Urban Contemporary (JMD) in Amsterdam. Zijn choreografieën begeven zich op het snijvlak van hip hop en contemporary dance. Dalton sleepte de afgelopen jaren verschillende prijzen in de wacht, zo won hij in 2021 de BNG Bank Dansprijs. Ook richtte hij in dit jaar zijn eigen dansgezelschap BLACK BIRDS op. Momenteel doet hij, in het kader van de nieuwe makerssubsidie van Fonds Podiumkunsten, onderzoek naar zijn eigen dansvocabulaire onder de vleugels van Conny Janssen Danst, DOX en Productiehuis Theater Rotterdam.

Dalton Jansen spreekt in zijn werk het rauwe en intieme aan, verenigt verschillende danstalen en zet verzoening naast afstand. Hiermee neemt hij gestaag een eigen positie in binnen het dansveld. Zijn werk is ambachtelijk gecomponeerd en kruipt diep naar binnen.

Jury BNG Bank Dansprijs 2021

Team

concept en choreografie Dalton Jansen i.s.m. dansers choreografie assistent Jeroen Janssen dansers Wennah Wilkers, Giovanni Pisas, Evelien Jansen, Jefta Tanate lichtontwerp Jasper Nijholt componist Tom van Wee kostuumontwerp Odair Pereira artistieke coaching Anne Maike Mertens intimiteitscoördinator Zarah Bracht producent Productiehuis Theater Rotterdam in samenwerking met DOX, Conny Janssen Danst gefinancierd door Fonds Podiumkunsten