© Rachid Laachir

The Waves

Productiehuis Theater Rotterdam: Khadija El Kharraz Alami
za 23 apr - vr 24 jun
Een helend ritueel over vrouwelijke schoonheid, kwetsbaarheid en pijn

Voor haar nieuwe voorstelling The Waves baseert Khadija El Kharraz Alami zich niet alleen op het gelijknamige boek van Virginia Woolf, maar ook op essays van onder meer Clarissa Pinkola Estes, Audre Lorde en Simon(e) van Saarloos.

The Waves wordt een ritueel, een manifest, een immersieve ervaring waarin de vrouwelijke schoonheid, kwetsbaarheid en pijn centraal staat. Samen met vier jonge actrices onderzoekt El Kharraz Alami hoe diep geïnternaliseerde ervaringen van oppressie en machtsmisbruik omgezet kunnen worden in een creatieve kracht. Vanuit een vrouwelijke energie wordt er een fysieke ruimte gecreëerd waarin we trauma’s in de ogen kijken om ze uiteindelijk te begraven en achter ons te laten. Verwacht je aan een urgente en nietsontziende theaterervaring.

Over Khadija El Kharraz Alami

Khadija El Kharraz Alami valt al tijdens haar studie aan Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht op met haar eerste voorstellingen. De pers is lovend over haar krachtige speelstijl en overrompelende podiumpersoonlijkheid. In 2018 wint ze met Nu ben ik Medea zowel de KBC Jongtheaterprijs als de publieksprijs op het festival Theater aan Zee in Oostende. De reprisetournee van deze solo wordt in 2022 hervat met speelbeurten in Nederland, België en Zweden.

In 2021 werkte Khadija aan haar nieuwe performatieve research performance Re-claiming Space. Hierbij bood Productiehuis Theater Rotterdam (TR) in juni 2021 als afsluitende residentie een maand lang onderzoeksruimte aan in de vorm van TRipp [space] met onder meer het uitwisselingsprogramma PerformLab in Istanbul. Aansluitend ondersteund Productiehuis TR Khadija bij de productie van The Waves.

Mijn werk komt voort uit liefde voor de ambacht en ik bevraag huidige theaterconventies, zowel voor als achter de schermen.

Khadija El Kharraz Alami

Team

regie, concept Khadija El Kharraz Alami spel Merel Severs, Isabelle Houdtzagers, Musia Mwankumi, Lois Brochez, Khadija El Kharraz Alami dramaturgie Esther Severi sounddesign Michelle Samba lichtontwerp Axel Dikkers scenografie, kostuum, posterontwerp Rachid Laachir choreografisch advies Cherish Menzo outside eye Carolina Maciel de França productie De Kunstenwerkplaats de Pianofabriek coproductie deSingel, Productiehuis Theater Rotterdam, de Brakke Grond, Kaaitheater, NtGent met dank aan kunstencentrum BUDA