International Dance League

do 9 sep - za 11 sep
Grensverleggend dansfestival met indrukwekkende theatershows en battles

International Dance League is een nieuw, grensverleggend dansfestival waar de werelden van hiphop, streetdance en theater samenkomen. De beste urban dansers en performers uit Europa komen naar Rotterdam en strijden tegen elkaar tijdens spectaculaire theatershows met battles. Een compleet nieuwe dance experience voor zowel deelnemers als publiek.

De battles
Hoofdonderdeel van International Dance League is de danscompetitie, waarvoor dansers uit binnen- en buitenland zich als individu kunnen opgeven. Na de besloten voorrondes op 28 augustus worden teams gevormd van de beste dansers, die het tegen elkaar opnemen in de halve finales (9-10 september) en de finale (11 september). In twee weken tijd werken de teams toe naar deze showcases en battles, en krijgen de dansers trainingen, workshops en dramaturgische begeleiding. Uiteindelijk worden meerdere prijzen uitgereikt, waaronder voor beste danser, publieksfavoriet en beste team. De totale prijzenpot bedraagt meer dan 20.000 euro. 

Nieuwe dance experience
Bij International Dance League staat de verbinding tussen genres en disciplines centraal. De dansers weten van te voren niet wat de DJ’s tijdens de battles gaan draaien. Ze zijn daarom genoodzaakt om terug te gaan naar de roots van de urban dans en gewoon te dansen op de muziek die ze horen. De focus komt te liggen op authentieke expressie, niet op individuele stijlen. Zo ontstaan er crossovers en vernieuwende moves. De topdansers met verschillende skills en dansachtergronden tillen zichzelf en elkaar naar een hoger niveau, in spannende battles waar ze elkaar voor honderden mensen proberen te overtreffen.

De danscompetitie wordt gepresenteerd door de gangmakers van de Nederlandse urban danswereld. Zij lichten toe wat er op het podium te zien is. De International Dance League is daarmee vernieuwend en interessant voor zowel dansers en kenners als publiek dat voor het eerst komt kijken.

 

ISHterious
Op 8 september is de voorstelling ISHterious van ISH Dance Collective te zien in TR Schouwburg, als onderdeel van de International Dance League. Begeleid door de strakke beats van Deejay Irie, ontmoeten vier hiphopdansers Dietrich Pott, Lucinda Wessels, Gino Jagessar en Yordana Rodriquez elkaar op het toneel om het afgelopen anderhalve jaar van zich af te dansen. Samen tasten zij de grenzen van hun fysieke kunnen af, met volop ruimte voor improvisatie. ISH Dance Collective is een internationaal gerenommeerd dansgezelschap met voorstellingen waarin eigentijdse disciplines als hiphop dans, skating, freerunning en BMX centraal staan.

Voor meer informatie over ISHterious klik hier

Let op!

Deze voorstelling is alleen te bezoeken met een coronatoegangsbewijs. Lees hier wat dat inhoudt.