Beren

Theater Rotterdam: Wunderbaum
do 10 feb - za 5 mrt
Alle macht aan het individu: live free or die

New Hampshire, USA. Een groep radicale aanhangers van de vrijheid infiltreert het idyllische stadje Grafton om daar een nieuwe staat te stichten en zich vrij te vechten van belastingen, inmenging door de overheid en het verbod openlijk wapens te dragen. Alle macht aan het individu. Al snel moeten de regels van de samenleving opnieuw onderhandeld worden.

Terwijl Grafton radicaal bevrijd wordt, duikt een oud probleem op. Door het gebrek aan regels krijgen ze te maken met een invasie van beren die zich op zoek naar eten steeds dichter bij de mens wagen.

Gebaseerd op het boek A Libertarian Walks into a Bear reconstrueert Wunderbaum een ideeënstrijd als tragikomische angstdroom. Een waargebeurd Amerikaans modelproject wordt een verhaal over menselijke instincten, onze verhouding tot de natuur en het verlangen naar een zelfgecreëerde utopie. Het liberalisme komt in conflict met de idealen van de sociale staat. Boven alles staat de vraag: hoe definieert de samenleving vrijheid?

Onderdeel van:
TR producties 21/22

Team

Van en met Walter Bart, Wine Dierickx, Matijs Jansen, Maartje Remmers, Marleen Scholten Tekst Gebaseerd op het boek A LIBERTARIAN WALKS IN TO A BEAR: The Utopian Plot to Liberate an American Town (And Some Bears) door Matthew Hongoltz-Hetling Eindregie Suze Milius Muziek Bo Koek Dramaturgie Koen Tachelet
Regieassistentie Nanine Maria Kok Decor en lichtontwerp Theun Mosk Kostuumontwerp Lotte Goos
Geluidsontwerp Rick Gobée Technische Coördinatie Siemen van der Werf | Ruimtetijd Techniek Rinke Bartelink, Martijn van Nunen Productie Linda Visser en Frederique Donker Marketing en communicatie Andrea Lentink en Nicole Bettonviel Publiekswerving Ruba Abu Lail Coproductie Theater Rotterdam Met steun van Gemeente Rotterdam, Fonds Podiumkunsten, Stichting Verzameling van Wijngaarden-Boot, Elise Mathilde Fonds en Stichting Zabawas