Konrad Sachadel

WE HERE

Dalton Jansen / Black Birds
De Dansweek 2022:
zo 12 jun 19:00 - 00:30
  • 12 jun
    19:00 - 00:30
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Hele gebouw

Dalton Jansen neemt de laatste avond van De Dansweek feestelijk over met Black Birds: WE HERE! Een avond vol presentaties van makers die zich inzetten voor nieuwe verhalen. Met onder andere werk van diverse Rotterdamse choreografen, een preview van Dalton’s documentaire en een Speed Dance Date. En als afsluiter: een after party waar jij je dans moves kunt laten zien. WE HERE! in de stad, met de stad en door de stad. 

Breakingscapes - Joseph Simon
In samenwerking met de dansers, creëert Joseph een ruimte waarin elementen vanuit de breakingcultuur samenkomen met choreografische maakpraktijken vanuit de hedendaagse theaterdans. Als centrale brug gebruikt hij de breaking foundation ‘de pretzel’: een beweging die vloeiend is, tegelijkertijd ook attack heeft, en door zijn circulaire vormen veel poëtische ruimte opent. 

Choreografie Joseph Simon in samenwerking met de dansers Dans Gihan Koster, Tim Kromhout, Ruud Sanders, Oliver Wagstaff Compositie Jelle Roozenburg Mede mogelijk gemaakt door Dansateliers Rotterdam en Stichting Droom en Daad Special Thanks to Dalton Jansen 

And then - Remy Tilburg & Robin Kroes
Na in verleiding te zijn gevallen, schamen mensen zich en proberen ze zich te verbergen. Wanneer ze worden geconfronteerd met hun zonde, bekennen de man en de vrouw, maar proberen ze ook anderen de schuld te geven. De mensheid kan niet langer in de goede tuin blijven en wordt verbannen. Was dit het begin of het einde?

Dansers Remy Tilburg & Robin Kroes Kostuums Robin Kroes

Together - Donna Chittick
In Together tonen vier danseressen ons de vrouwen van nu: zelfverzekerd, tegelijkertijd stoer en breekbaar, samen. Donna Chittick haalde hiervoor niet alleen inspiratie uit haar haar eigen leven, maar ook uit het alledaagse leven van de zelfstandige vrouw en de levenskeuzes die op haar pad komen. In een eigentijdse mix van urban dansstijlen, gaat Chittick op zoek naar de vrouwelijke kracht in die dansstijlen, en maakt ze een voorstelling waarvoor ze inspiratie haalde uit de dagelijkse werkelijkheid van zowel haar dansers als haarzelf.

choreografie Donna Chittick dramaturgie Peggy Olislaegers licht Jeffrey Steenbergen kostuums en vormgeving Kenley Chittick met Liza Panjoel, Fiona Dekkers, Cedella Steur en Hannah Chandra Mahler muziek DJ Lovesupreme met dank aan Fonds Podiumkunsten, BackBone, CC Amstel en Solid Ground Movement