©Neeltje de Vries

Controle | 12+

155 & MAAS
do 13 okt 20:15 - 21:25
Grip op het leven of kapot strijden?
  • 13 okt
    20:15 - 21:25
    TR Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal
    Geweest

Verrotte knieën, lege zakken, vage vrienden, ouder worden, dwingende algoritmes. Proberen we de controle terug te pakken of laten we het van ons afglijden?

De mannen van 155 (eenvijfvijf), een breakdance collectief ontstaan uit vrienden die samen zijn opgegroeid, zijn inmiddels allemaal rond de 30 en staan voor de keuze: grip op het leven krijgen of vrije jongens blijven?

Waar ze bij hun voorstelling MOTORS nog een motor voor de deur hadden staan waarmee zij weg konden vluchten van vervelende verplichtingen, problemen en het systeem, dealen ze bij CONTROLE op een bewegende vloer met het gevoel niet ‘in control’ te zijn. Zij geven daarbij antwoord op de vragen: wie wil je zijn en hoe wil je in de wereld staan? Doordansen met verrotte knieën om te ontsnappen aan algoritmes en verantwoordelijkheden?

De voorstelling CONTROLE brengt een dikke medley van breakdance, fysieke komedie, live muziek, film en bizarre humor.                                                                                                                                                            

In de pers

“Stuk is even grappig als slim” NRC ★★★★

“Stuk is zo strijdvaardig en kwetsbaar, ingetogen en uitbundig” Theaterkrant

“Een fysiek spektakel dat je op het puntje van je stoel laat zitten.” My Daily Shot Of Culture

“De zelfspot, kleerkamerhumor en gecultiveerde lulligheid zegevieren nog steeds bij deze hilarisch anarchistische breakdancecrew uit Utrecht.” Volkskrant ★★★★

 

Educatie
Durf jij de controle los te laten? In deze workshop balanceren we op het randje van controle en chaos. We onderzoeken de balans van ons lijf, van onze gedachten en van onze plek in de wereld. Om vervolgens deze vondsten om te zetten naar (on-)gecontroleerde choreografieën.

Wanneer: voor/na de voorstellingen in het theater
Duur: 60 minuten
Wie: Dansdocent van Maas
Capaciteit: 30 bezoekers
Prijs: €125,00 excl. reiskosten gerekend vanaf de standplaats
Contact: educatie@maastd.nl 


                                                                                                                       

Onderdeel van:
Met de hele familie

Over 155 en MAAS 
155 (eenvijfvijf) is een creatief danscollectief bij elkaar gebracht door een bijna kinderlijk open visie richting dans, fysieke komedie, nieuwigheid, film, muziek en bizarre humor. Met deze unieke mix van disciplines maken zij sinds 2012 midden- en grote zaalvoorstellingen, acts, sketches en films. Het collectief heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een gezelschap met bekendheid in binnen- en buitenland. In 2014 won 155 de André Gingras Award op het Holland Dance Festival, in 2018 de prijs van de Nederlands Dansdagen Jong Publiek en in 2019 een Zilveren Krekel met MOTORS. Hun laatste voorstelling stuk (2020) werd door NRC ‘een van de vijf beste dansvoorstellingen van 2020’ genoemd.

Maas maakt volwassen voorstellingen voor iedereen die jong is of zich zo voelt. Fysiek, nieuwsgierig, dwars en onstuimig. Wij mixen theater, dans, mime, beeldende kunst en nog veel meer tot smakelijk verrassende live ervaringen. Ons huis, het Maaspodium, staat stevig geworteld in Rotterdam.

In 2015 en 2017 werkten 155 en Maas al samen in de coproductie 100% Selfmade (van DOX en Maas). Erik Bos speelde daarnaast in Exit, pursued by a bear, de afscheidsvoorstelling van Arthur Rosenfeld. Thomas Bos maakt sinds 2017 dansvideo’s voor Maas. In 2020 maakten 155 en Maas samen de voorstelling stuk.

                                                                                                                                                       

Team

Dans Erik Bos, Thomas Bos, Deion Holwijn, Thomas van Kalmthout, Rein Luuring, Levi Rapaport Choreografie Erik Bos en de dansers Video-ontwerp, visuals Thomas Bos, Rein Luuring, Thomas van Kalmthout Composities Tom Luuring Toneelbeeld Ruben Wijnstok Kostuums Esmee Thomassen Eindregie Moniek Merkx Coproductie 155 & Maas theater en dans