Controle | 12+

155 & MAAS
do 13 okt 20:15
Grip op het leven of kapot strijden?
  • 13 okt
    20:15
    TR Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Verrotte knieën, lege zakken, vage vrienden, ouder worden, dwingende algoritmes. Proberen we de controle terug te pakken of laten we het van ons afglijden?

De mannen van 155 (eenvijfvijf), een breakdance collectief ontstaan uit vrienden die samen zijn opgegroeid, zijn inmiddels allemaal rond de 30 en staan voor de keuze: grip op het leven krijgen of vrije jongens blijven?

Waar ze bij hun voorstelling MOTORS nog een motor voor de deur hadden staan waarmee zij weg konden vluchten van vervelende verplichtingen, problemen en het systeem, dealen ze bij CONTROLE op een bewegende vloer met het gevoel niet ‘in control’ te zijn. Zij geven daarbij antwoord op de vragen: wie wil je zijn en hoe wil je in de wereld staan? Doordansen met verrotte knieën om te ontsnappen aan algoritmes en verantwoordelijkheden?

De voorstelling CONTROLE brengt een dikke medley van breakdance, fysieke komedie, live muziek, film en bizarre humor.

Onderdeel van:
Met de hele familie

“Stuk is even grappig als slim” NRC ★★★★
“De zelfspot, kleerkamerhumor en gecultiveerde lulligheid zegevieren nog steeds bij deze hilarisch anarchistische breakdancecrew uit Utrecht.” Volkskrant ★★★★

Team

Dans Erik Bos, Thomas Bos, Deion Holwijn, Thomas van Kalmthout, Rein Luuring Choreografie Erik Bos en de dansers Video-ontwerp, visuals Thomas Bos, Rein Luuring, Thomas van Kalmthout Composities Tom Luuring Toneelbeeld Ruben Wijnstok Kostuums Esmee Thomassen Eindregie Moniek Merkx Coproductie 155 & Maas theater en dans