Dag Papa

Alioune Diagne
wo 9 nov 21:00 - 22:05
De mannelijke lijn in Diagnes familie
  • 9 nov
    21:00 - 22:05
    TR Schouwburg, Rotterdam
    Krijn Boon Studio
    Geweest

In de voorstelling Dag Papa onderzoekt de Senegalese choreograaf, danser, kunstschilder én vader Alioune Diagne de mannelijke lijn in zijn familie.

Wat verandert en wat blijft hetzelfde als je vader wordt? Wat geef je als vader door aan je zoons en wat niet? Hoe zwaar wegen de vorige generaties op de keuzes die je maakt voor de toekomstige generatie? Ga je gaandeweg steeds meer op je vader lijken, of juist niet?

Dag Papa is een ontroerende solovoorstelling, waarin Alioune dans, tekst en schilderkunst met elkaar verweeft – net als zijn opa, die wever was.

Over Alioune

‘In dance I show my soul, my body, my skin – my story’- Alioune

Dansmaker Alioune Diagne is afkomstig uit Saint-Louis, Senegal en woont sinds vijf jaar in Nederland. Als maker toont hij vier gezichten; danser, choreograaf, beeldend kunstenaar en programmeur. Met het vertellen van verhalen over zijn roots laat Alioune Diagne het verleden leven in de toekomst. De afgelopen tien jaar heeft hij een multidisciplinaire culturele broedplaats opgezet in Saint-Louis, waar hij jaarlijks het internationale festival Duo Solo Danse voor hedendaagse dans organiseert. Ook heeft bij Compagnie Diagn’Art opgezet waarmee hij dansproducties maakt die wereldwijd te zien zijn. Alioune heeft nauwe banden met het Korzo Theater in Den Haag en een groot internationaal netwerk in de dans- en kunstensector. In Kampen is hij Huisgenoot bij de Stadsgehoorzaal.

Edwin Smits

Team

Concept, choreografie en dans Alioune Diagne Regie Leo Spreksel Decor Alioune Diagne Muziek Jorg Schellekens Productie Stichting Duo Solo Danspartners en Theater a/d Rijn Met dank aan Provincie Overijssel, Stadsgehoorzaal Kampen, BNG Cultuurfonds, Grand Theater Groningen en Theater a/d Rijn