Topsy turvy | 4+

Keren Levi
zo 20 nov 15:00
Een gedanste ode aan vriendschap
  • 20 nov
    15:00 - 15:45
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

In Topsy Turvy scheppen twee dansers met verschillende objecten, live-video, het publiek en met elkaar een ondersteboven-wereld geprojecteerd op een groot scherm. 

English text

Twee vriendinnen spelen in een kamer. Tussen de vloerplanken vinden ze een schatkaart. Ze ontdekken dat ze met dingen die ze in de kamer vinden op de vloer een nieuwe wereld kunnen maken. De dansers en het publiek reizen samen langs allerlei plekken en gevaren. Het is een Topsy Turvy wereld waarin alles wat boven is, beneden kan zijn!

Over Keren Levi
Keren Levi (Stichting NeverLike) maakt sinds 2004 dansvoorstellingen voor volwassenen en kinderen. Zij werd onderscheiden met verschillende prijzen. Zo ontving zij in 2006 de BNG prijs voor Territory, in 2011 de Zilveren Krekel voor couple-like en couple-like 2, en in 2013 de Dioraphte-prijs, Nederlandse Dansdagen voor The Dry Piece. Levi missie is de verbeelding van jong publiek te prikkelen met een aantrekkelijke uitwerking van abstracte concepten. Haar werk is te zien in theaters en festivals verspreid door het land. Ook touren haar dansvoorstellingen internationaal, onder meer in Duitsland en Frankrijk.

Onderdeel van

Two dancers create an imaginative, upside-down world with A4 papers and live video 

Two friends are having a pillow fight. In a crack between the floorboards they find a treasure map. The friends discover that with the different segments of their invented map they can create a flat world on the floor. A world in which the rules and dimensions of time and space are moldable. Together with the young audience they create a topsy turvy world where everything is in flux!

Team

Choreografie Keren Levi Dansers Revé Terborg, Zore Westbroek Video Assi Weitz, Rob Gradisen Muziek: Tian Rotteveel Dramaturgie Rosa Schogt Ontwikkeling Judith Schoneveld Techniek en lichtontwerp Martin Kaffarnik Productie Stichting NeverLike