My life in Excel

Bitter Sweet Dance / Liat Waysborth
do 23 mrt 20:15
Het emotionele en fysieke leven achter kille data
  • 23 mrt
    20:15
    TR Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Een dansvoorstelling en performance lecture ineen dat op melancholische, kracht en licht absurde wijze de emotionele en fysieke realiteit achter kille data ontleedt. 

Een moeder houdt wegens een juridisch geschil over de zorg voor haar twee kinderen noodgedwongen haar leven twee jaar lang bij in een excelsheet. Een werkelijkheid in hokjes; waargebeurd, maar tegelijkertijd veraf van het leven dat ze ervoer. Hoe verhoudt deze kille data tot de emotionele, mentale en fysieke herinneringen aan die tijd? In een indringend decor en gestuwd door de soundtrack reflecteert choreograaf en performer Liat Waysbort met dans en tekst op deze persoonlijke periode uit haar leven. Herinneringen uit die tijd - frustratie, ongeloof, gebroken dromen, maar ook kracht, vechtlust en gevoelens van absurditeit - worden voelbaar. Haar persoonlijke ervaringen worden aangevuld met een ontnuchterende, theatrale analyse van dataspecialist Dana Gano over de relatie tussen data en ons dagelijks leven.  

Als dansvoorstelling en performance lecture ineen ontleedt My Life in Excel het emotionele en fysieke leven achter kille data, en geeft het tegelijkertijd een kijkje in de werking van data op ons leven. Een melancholisch, krachtig en licht absurd werk waarin dans, set design, muziek en tekst samensmelten.

 

Bitter Sweet Dance bestaat uit choreograaf Liat Waysbort, artistic associate Annette van Zwoll en zakelijk leider Marten Oosthoek en per project wordt samengewerkt met onafhankelijke kunstenaars. Verontrustende onderwerpen in de maatschappij lopen als een onderstroom door de sterk fysieke multidisciplinaire voorstellingen die tot in elke vezel van het lichaam doordringen. Dit leidde to werken als Titanic en Gioia Live.  BSD ondermijnt clichés rond leeftijd, gender en lichamelijkheid, rekt definities van schoonheid op en maakt al het menselijke tastbaar. ‘It grabs you by the senses’

Bekijk onze thema's

WE LOVE DANCE

We ademen dans, we zijn dans, we houden van dans.  We breathe dance, we are dance, we love dance. 

Team

choreograaf & performer: Liat Waysbort
performer & dataspecialist: Dana Ganot
artistic associate & dramaturg: Annette van Zwoll
decor: Edwin Kolpa
muziek: Guido Verwer 
zakelijke leiding: Marten Oosthoek
met dank aan: Korzo Theater