Tips

Melih is een kunstenaar, curator en Hatha Yogaleraar. Hij werkte als Artistiek Coördinator bij Productiehuis Theater Rotterdam waar hij nieuwe generatie makers begeleidde met hun projecten en artistieke praktijken.

27 & 28 september 2023
Ophelia’s Got Talent 
Florentina Holzinger / Productiehuis TR in coproductie met Volksbhüne 

Eindelijk kunnen we de befaamde voorstelling Ophelia’s Got Talent van Florentina Holzinger met ons publiek delen als openingsvoorstelling van het internationale performancefestival Feeling Curious? De rode draad in Holzinger’s maximalistische show is Shakespeare’s Ophelia, waarvan het lopen door het water geherinterpreteerd wordt als een empowerment-strategie. De voorstelling beging als een talentenjacht waar haar superheldinnen- nog moediger, strijdbaarder en zeewaardiger dan voorheen - flirten met het gevaar. Een waanzinnig spektakel! 

12 & 13 januari 2024 
ENSEMBLE PIECE EXHUME BURIED CRIES BEAUTY LOVE REANIMATE THE DEAD
Khadija Kharraz El Alami - K.E.K.A in coproductie met Productiehuis TR
 

Khadija Kharraz El Alami is een actrice en theatermaker die ik bewonder vanwege haar sterke kwaliteiten als mens, actrice en uitgesproken visie op theater. Met haar werk bevraagt ze altijd de theaterconventies en tegelijkertijd manifesteert ze een onderzoek naar een nieuw ritueel waar het publiek onderdeel van is. Voor deze cre­a­tie begaf El Kharraz Alami zich veel in de omge­vin­gen waar haar voor­ou­ders ver­ble­ven. Verwacht een combinatie van dans, zang en taal, soms schuchter en vol ingehouden pijn, soms vurig, dan weer extatisch en heerlijk schaamteloos. Dus, een urgente en nietsontziende theaterervaring.
 

27, 28, 29 & 30 maart 2024
Saboteurs
Mathieu Wijdeven / Productiehuis TR 

Mathieu Wijdeven is een meesterlijke verhalenverteller, beeldend kunstenaar en performer. Na zijn prijswinnende voorstelling Het waarom beantwoord werkt Wijdeven dit keer samen met de Rotterdamse schrijver Daphne Huisden aan zijn nieuwe voorstelling Saboteurs. We zijn getuige van een illusionist in crisis, van een erfenis van geheimen en overlevingstrucs. Saboteurs is een magische zoektocht naar manieren om te ontsnappen aan de verhalen die ons zijn aangeleerd, om zo grip te krijgen op de werkelijkheid. De première vindt plaats op 27 maart ’24, Wereldtheaterdag. Dus, een dubbele viering over de kracht van verbeelding en theater! Wees welkom!