Tips van Dave

Over Dave
Over Dave
Dave programmeert te mooiste dans en perfomance voorstellingen bij Theater Rotterdam.

Mette Ingvartsen – Moving in Concert 
Een nieuwe zintuiglijke beleving die meer wegheeft van een popconcert. Bij Mette staat het lichaam centraal en dit neemt het nu op tegen de technologische ontwikkelingen. Met een hoofdrol voor lichtkunstenaar Minna Tiikkainen.

Lloyds Company – Father Figure 
We kijken reikhalzend uit naar de opvolger van het spraakmakende Father Father met b-boys van wereldklasse en muzikale alleskunner Julio Pimentel. Choreograaf Lloyd Marengo als vaderfiguur zal alles in een wrede choreografie zetten.

Ann van den Broek – Joy, joy,joy 
Ann van den Broek onderzoekt op geheel eigen wijze het onderwerp Joy. Wederom zal zij ons trakteren op intense dans, serieuze inhoud met de muziek als verlichting. 

Faso danse – Wakatt
Serge Aimé Coulibaliy is een bijzondere choreograaf die de twee werelden waarin hij leeft, Brussel en Burkina Faso, verbindt. Tegenstellingen en overeenkomsten maken zijn werk actueel , de dans en de muziek maken zijn werk universeel.

Action Humain Zoo – Flemish Primitives 
Flemish Primitives is een onderdeel van het ambitieuze project Flemish Masters waar een groep kunstenaars als de Keersenmaker, Alain Platel en Jan Fabre een project rond Vlaams meesterschap presenteren. Gestart op de wereldtentoonstelling in Dubai en nu in Rotterdam te zien. Flemish primitives werpt een nieuw licht op talentenjachten en de maakbaarheid van succes. Artistiek leider Chokri Ben Chikha laat een nieuwe generatie kunstenaars aan het woord.

Hofesh Shechter Company – Double Murder
Het is altijd een feest om Hofesh Shechter met zijn eigen gezelschap te mogen ontvangen. Een dubbelprogramma met de klassieker Clowns en nieuw werk the Fix. Rauw en poëtisch, maar vooral adembenemende dans.

De Dansweek
Laat zien wat dans allemaal te bieden heeft met o.a. Jan Martens, NDT2, Scapino Ballet Rotterdam, Shailesh, Connor Schumacher, Dalton Jansen, Tabea Martin. Aandacht voor Rotterdams' trots onder het label Local Heroes en de terugkeer van de Dansnacht!

 • Joy Enjoy Joy

  WArd/waRD - Ann Van den Broek
  za 19 feb
  -
  zo 20 feb

  In Joy Enjoy Joy onderzoekt choreografe Ann Van den Broek een andere afslag. De donkere en zware kant krijgt een lichter randje. Om te belanden in een melancholische stemming van aangename, maar voorbije herinneringen. 

 • Wakatt

  Faso Danse Théâtre
  vr 4 mrt

  In een tijd van muren, van isolatie en verwijdering pleit Serge Aimé Coulibaly voor de ontmoeting. We komen alleen uit de crisis als we elkaar opzoeken. 

 • Flemish Primitives

  Chokri Ben Chikha & Action Zoo Humain
  vr 1 apr

  Chokri Ben Chikha voert een experiment uit rond de maakbaarheid van succes. Veelbelovende jonge Vlamingen met een migratieachtergrond doen mee aan een wedstrijd in slagen.

 • Double Murder

  Hofesh Shechter Company
  za 14 mei
  -
  zo 15 mei

   In twee contrasterende stukken laat Hofesh Shechter zijn veelzijdigheid als choreograaf zien. Tegenover het zinloos overkomende geweld van Clowns zet hij een caleidoscopische en poëtische werveling van dansers. 

 • Moving in Concert

  Mette Ingvartsen

  Met Moving in concert begint Mette Ingvartsen een nieuw hoofdstuk in haar choreografische carrière.

  • do 20 jan 20:00 - 21:00
   Geannuleerd
  • do 20 jan 20:00 - 21:00
   Geannuleerd
 • Father Figure

  Lloyds Company
  za 22 jan

  De makers van Father father, tien jaar geleden, kijken nu anders aan tegen de vaderfiguur. Ze maken een choreografie over hetzelfde onderwerp, maar vanuit een andere invalshoek. 

  • za 22 jan 20:00
   Geannuleerd
  • vr 21 jan 20:00
   Geannuleerd
  • za 22 jan 20:00
   Geannuleerd
  • vr 21 jan 20:00
   Geannuleerd