Still-in-motion week

In theaterseizoen 2019/2020 lanceerde Productiehuis Theater Rotterdam (TR) de Still-in-motion weeks. Binnen dit onderzoeksplatform krijgen makers gedurende een week de tijd en ruimte om te werken aan hun artistieke ontwikkeling. De week kent geen productiedruk maar bestaat enkel uit een zelf geformuleerde onderzoeksvraag én een zoektocht naar het antwoord. 

Edities

Productiehuis TR nodigt voor elke editie een maker of een duo uit, en geeft ze een week lang de ruimte om in de studio onderzoek te doen. In seizoen 2020-2021 hebben Sue-Ann Bel en Timo Tembuyser een onderzoeksweek gekregen. In seizoen 2019-2020 waren Timo Tembuyser & Hélène Vrijdag, Sue-Ann Bel, Jordy Vogelzang & Babette Engels (Studio Danish Blue) en Zarah Bracht uitgenodigd. Klik hieronder op de makers voor een inkijk in hun week. 

Lees verder
2022-2023: Hélène Vrijdag
"Dit is mijn tweede vooronderzoek voor mijn solo VROUWE ZOTTE. In de eerste Still-in-motion ging ik vooral als schrijver te werk en bundelde ik de brieven die ik jarenlang naar de Zotte Vrouw schreef."
Lees Verder
2022-2023: Marloes de Kiewit
Uit initiatief van de buurtbewoners en de samenwerking tussen Productiehuis TR, ALL CAPS festival en Hiphop In Je Smoel werd de jonge Rotterdamse muurschilderes gekozen voor dit grote wijkproject!
Lees verder
2021-2022: Noor Stenfert Kroese
Ik denk dat ik tijdens deze onderzoeksweek een manier zou willen vinden om me op deze symbiotische relaties te concentreren.”
Lees verder
2021-2022: Hélène Vrijdag
"In deze SIM-week werk ik voor het eerst sinds heel lange tijd solo. Als individu ben ik vooral essayist en schrijver. Nu wil ik deze week onderzoeken hoe ik het schrijven combineer met mijn stem, en mijn stem kan verbinden met mijn lichaam."
Lees verder
2021-2022: Cheroney Pelupessy
“Tijdens mijn residentieweek wil ik mij verder verdiepen in mijn bewegingsstijl, die ik zou beschrijven als een combinatie van kracht, flexibiliteit, atletiek, met invloeden uit breakdance en acrobatiek. Hierbij wil ik invloeden uit de Balinese cultuur en dans introduceren.”
Lees verder
2020-2021: Timo Tembuyser
"Tijdens deze week doe ik inhoudelijk onderzoek en vormonderzoek voor mijn nieuwe voorstelling Missa Mater Sola."
Lees verder
2020-2021: Sue-Ann Bel
"Ik ga na drie jaar opnieuw werken aan mijn solo LEB-NNA EUS en onderzoeken hoe ik als maker meer plezier kan hebben in het maakproces."
Lees verder
2019-2020: Timo Tembuyser & Hélène Vrijdag
“In ons werk bevragen we mythes en archetypes die ons (on)bewust vormgeven”
Lees verder
2019-2020: Sue-Ann Bel
“De nieuwe inzichten die ik opdoe, zullen zowel mijn makerschap als persoonlijkheid verrijken”
Lees verder
2019-2020: Studio Danish Blue
“We willen de verloren tijd onderzoeken en de identiteitscrisis die daarmee samenhangt”
Lees verder
2019-2020: Zarah Bracht
“Ik ga onderzoeken hoe ik een idee langer kan laten rijpen voordat ik er woorden aan geef”