Europefiction

Kijk je graag over grenzen heen, wil jij samen theater maken en ben je niet vies van op het podium staan? Dan zijn wij op zoek naar jou! (16 – 25 jaar)

Tijdens Europefiction ga je met andere jongeren in Rotterdam aan de slag om toe te werken naar een performance. Vanaf maart ’24 kom je wekelijks bij elkaar op maandagavond en maak je samen een stuk. In theaters door heel Europa gebeurt hetzelfde. In juli (6 - 13 juli '24) ontmoet je de andere Europese jongeren tijdens het zomerkamp in Duitsland. Je gaat dan een week lang samen theater maken, discussiëren, koken, dansen en muziek maken met elkaar.

Met wie ga je werken?
De coaches en makers dit jaar zijn Naomi Tuininga en Toni Blackwell. Zij gaan samen met jou en de rest van de groep aan de slag en zij gaan ook mee op kamp in de zomer. 

Toni Blackwell (rechts op de foto) studeerde in 2021 af aan de opleiding Theaterdocent in Amsterdam. Haar werk gaat over maatschappelijke thema’s die haar persoonlijk raken en is vaak provocerend én educatief. Vertrekkend vanuit haar eigen ervaring, verbindt zij zich aan haar spelers. Zij geeft hen de ruimte om vanuit hun eigen visie nieuw materiaal te creëren

Naomi Tuininga (links op de foto) is een theatermaker, presentator en docent. Ze werkt bij verschillende culturele instellingen in Rotterdam, waaronder Theater Rotterdam. Nu is ze coach en maker van Europefiction, maar ze heeft ooit zelf als deelnemer meegedaan. Ze vertrekt graag vanuit sociaalmaatschappelijke thema's en verschillende disciplines om zo samen iets te maken.

Wil je meer weten? We ontmoeten je graag tijdens de selectieavond op maandag 4 maart ‘24 (19:00-22:00). Twee weken erna beginnen de repetities op maandagavonden. 

Aanmelden

Check hier de aftermovie van Europefiction 2023