Stacii Samidin

Jong talent

In onze jong talent-programma’s kan nieuw talent zich verder ontwikkelen. Met activiteiten, zowel voor als achter de schermen, maar ook en-route in de stad bieden we een platform, netwerk en masterclasses voor startende makers, schrijvers, performers, onderzoekers en meer! Elke discipline en uiting is meer dan welkom en bij jong talent staan verhalen en ambitie centraal.

 

 

Keep you posted!

We werken momenteel hard aan de programma's voor Jong Talent in 23/24. Houd deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven van alle plannen voor young creatives bij Theater Rotterdam of meld je hier aan voor alle updates!

Wil je direct contact met onze jong talent expert? Dan moet je Sudesca Janse hebben. 

 

Talenttraject 

Wij zijn op zoek naar de stemmen van de toekomst! Wil je TR van binnenuit leren kennen en met makers en andere creatieven werken? Say less, we got you! 

In het Talenttraject van Theater Rotterdam heb jij de kans om jezelf te ontwikkelen. Je bezoekt samen met de andere jonge talenten voorstellingen, krijgt persoonlijke coaching en volgt masterclasses. Vanuit onze crew-mentality gaan we ons 9 weekenden lang verdiepen in theater, dans, performance, muziek, design, spoken word en zoveel meer! In ons talenttraject sta je elk weekend op de vloer. Je maakt en praat met makers/performers uit het werkveld. Professionals geven hun vakmanschap door en coachen jou in je ontwikkeling. Daarnaast ga je ook zelf aan de slag als maker/performer & presenteer je na 9 weken jouw werk bij ons in huis. 

Ben je enthousiast geworden? We ontmoeten je graag tijdens de kennismakingsavond op maandag 4 december ‘23. Meld je hier aan!

 

Theater na de dam

Op 4 mei, de dag van de Nationale Dodenherdenking, zetten theatermakers door heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Samen met jongeren uit Internationale Schakelklassen (ISK) maakt TR in het kader van Theater na de Dam jaarlijks een voorstelling over aspecten van WOII die in de geschiedenis onderbelicht zijn gebleven. De jongeren maken een voorstelling op basis van gesprekken die zij voeren met (familie van) ooggetuigen. Zo staat TR niet alleen stil bij het verleden, maar ook de horror van het heden.

Op zaterdag 4 & zondag 5 mei ‘24 is de voorstelling te bezoeken.
Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie en de start van de verkoop.

 

Europefiction

Kijk je graag over grenzen heen, wil jij samen theater maken en ben je niet vies van op het podium staan? Dan zijn wij op zoek naar jou! (16 – 25 jaar)

Tijdens Europefiction ga je met andere jongeren in Rotterdam aan de slag om toe te werken naar een performance. Vanaf maart ’24 kom je wekelijks bij elkaar op maandagavond en maak je samen een stuk. In theaters door heel Europa gebeurt hetzelfde. Eind juli ontmoet je de andere Europese jongeren tijdens het zomerkamp in Duitsland. Je gaat dan een week lang samen theater maken, discussiëren, koken, dansen en muziek maken met elkaar.

Wil je meer weten? We ontmoeten je graag tijdens de kennismakingsavond op maandag 4 maart ‘24.
Meld je hier aan!

 

BALLPARK

Ben jij een aanstormende jonge content creator, performer, schrijver, filter-ontwerper, kunstenaar,  blogger, vlogger, filosoof, illustrator, presentator of simpelweg een liefhebber van bijv. festivals? Heb jij goede editskills of loop je over van ideeën? Ben je een echte streaming en content Khaleesi of ken je anderen waarmee je altijd al een creator platform hebt willen vormen? Dan zoeken we jou voor ons nieuwste avontuur: BALLPARK. 

Wij zijn Theater Rotterdam. Kom jij mee bemoeien?

TR zoekt creatives
Voor het doorontwikkelen van onze eigen creator community voor jonge en aanstormende creatives uit heel Rotterdam, met invloed én een stem op wat er in ons huis gebeurt, is TR op zoek naar creators die in de startblokken staan om aan vier - nu al legendarische - bijeenkomsten deel te nemen. Ben jij tussen de 15 en 25 jaar en lijkt dit je interessant? Wacht dan niet langer om jezelf aan te melden.

In de 4 meet-ups van Ballpark gaan we samen bedenken hoe we in theaterseizoen 23- 24 (september ’23 t/m juli ’24) met een groep young creatives onze stem kunnen laten horen in en rondom Theater Rotterdam. Jouw ongezouten mening helpt ons om standaard jonge mensen mee te laten denken in wat we maken, produceren en vertellen.

Samen schetsen we plannen voor aankomend seizoen, gaan samen eten, awareness creëren, content maken, nieuwe dingen ontdekken en nog meer plannen smeden. Het canvas is Rotterdam, en wie weet heel snel de rest van Nederland – én de wereld.  Wat krijg je er voor terug? Een kleine onkostenvergoeding, het leren kennen van leuke mensen en eten! Lijkt ons wel zo eerlijk. 

Geen theaterervaring. No problem! Zolang jij het leuk vindt om bezig te zijn met cultuur: van het kijken naar films tot het bezoeken van festivals en musea. Ben jij een young profesionals in cultuur? Ook jij bent dan welkom.

Ballpark is dit jaar van start gegaan. Houd deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven van alle projecten voor jong talent.

 

 

Check ons op Instagram