Stacii Samidin

Jong talent

In onze jong talent-programma’s kan nieuw talent zich verder ontwikkelen. Met activiteiten, zowel voor als achter de schermen, maar ook en-route in de stad bieden we een platform, netwerk en masterclasses voor startende makers, schrijvers, performers, onderzoekers en meer! Elke discipline en uiting is meer dan welkom en bij jong talent staan verhalen en ambitie centraal.

 

 

Wil je direct contact met onze jong talent expert? Dan moet je Sudesca Janse hebben. 

Talenttraject 

Wij zijn op zoek naar de stemmen van de toekomst! Wil je TR van binnenuit leren kennen en met makers en andere creatieven werken? Say less, we got you! 

In het Talenttraject van Theater Rotterdam heb jij de kans om jezelf te ontwikkelen. Je bezoekt samen met de andere jonge talenten voorstellingen, krijgt persoonlijke coaching en volgt masterclasses. Vanuit onze crew-mentality gaan we ons 9 weekenden lang verdiepen in theater, dans, performance, muziek, design, spoken word en zoveel meer! In ons talenttraject sta je elk weekend op de vloer. Je maakt en praat met makers/performers uit het werkveld. Professionals geven hun vakmanschap door en coachen jou in je ontwikkeling. Daarnaast ga je ook zelf aan de slag als maker/performer & presenteer je na 9 weken jouw werk bij ons in huis. 

Het Talenttraject is van start gegaan. Houd deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven van alle projecten voor jong talent.

 

Theater na de dam

Op 4 mei, de dag van de Nationale Dodenherdenking, zetten theatermakers door heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Samen met jongeren uit Internationale Schakelklassen (ISK) maakt TR in het kader van Theater na de Dam jaarlijks een voorstelling over aspecten van WOII die in de geschiedenis onderbelicht zijn gebleven. Zo staat TR niet alleen stil bij het verleden, maar ook de horror van het heden.

Dit jaar ging de voorstelling over Leo Lashley, een Surinaamse oogarts & verzetsheld in het Rotterdamse verzet. In DR. LEO LASHLEY trad een tiental Rotterdamse jongeren in de voetsporen van Leo Lashley. Ze spraken met Leo Lashley's kleinzoon Patrick Lashley. Op basis van deze gesprekken maakten zij een voorstelling. DR. LEO LASHLEY speelde op donderdag 4 mei en vrijdag 5 mei om 18:30 bij TR8 William Boothlaan. 

 

Europefiction

Kijk je graag over grenzen heen, wil jij samen theater maken en ben je niet vies van op het podium staan? Dan zijn wij op zoek naar jou! (16 – 25 jaar)

Tijdens Europefiction ga je met andere jongeren in Rotterdam aan de slag om toe te werken naar een performance. Vanaf maart ’23 kom je wekelijks bij elkaar op maandagavond en maak je samen een stuk. In theaters door heel Europa gebeurt hetzelfde. Eind juli ontmoet je de andere Europese jongeren tijdens het zomerkamp in Duitsland. Je gaat dan een week lang samen theater maken, discussiëren, koken, dansen en muziek maken met elkaar.

Europefiction is dit jaar van start gegaan. Houd deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven van alle projecten voor jong talent.

 

De Waarheidscommissie x young creatives Rotterdam

Wat hebben vooroordelen, framing en het tentoonstellen van mensen met elkaar te maken?
Hoe zijn vroeger en nu aan elkaar verbonden? Ben jij tussen de 15 en 28 jaar oud en wil je - tussen april en mei 2023 -  op zoek naar antwoorden op deze vragen, of weet je ze al? Dan heeft Theater Rotterdam een plek voor jou in het bijzondere project ‘De Waarheidscommissie’. Hoe jij als young creative aan deze- one of a kind- performance mee kunt doen? Lees verder!  

For real for real?  
Besef: in Human Zoo’s werden vroeger mensen als ‘exotische attracties’ tentoongesteld. Je weet wel, net zoals op een kermis of in een pretpark. Ook in Rotterdam was dat zo, real talk. Dit verborgen stuk (koloniale) geschiedenis wordt dit voorjaar door Waarheidscommissies in verschillende steden onderzocht. In Amsterdam, Arnhem, Gent en in ons eigen Rotterdam vormen naast professionele onderzoekscomités, ook groepen young creatives een eigen onderzoekscrew. 

De Waarheidscommissie is dit jaar van start gegaan. Houd deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven van alle projecten voor jong talent.

Wil je meer details of info? Check dan deze pagina!

 

BALLPARK

Ben jij een aanstormende jonge content creator, performer, schrijver, filter-ontwerper, kunstenaar,  blogger, vlogger, filosoof, illustrator, presentator of simpelweg een liefhebber van bijv. festivals? Heb jij goede editskills of loop je over van ideeën? Ben je een echte streaming en content Khaleesi of ken je anderen waarmee je altijd al een creator platform hebt willen vormen? Dan zoeken we jou voor ons nieuwste avontuur: BALLPARK. 

Wij zijn Theater Rotterdam. Kom jij mee bemoeien?

TR zoekt creatives
Voor het doorontwikkelen van onze eigen creator community voor jonge en aanstormende creatives uit heel Rotterdam, met invloed én een stem op wat er in ons huis gebeurt, is TR op zoek naar creators die in de startblokken staan om aan vier - nu al legendarische - bijeenkomsten deel te nemen. Ben jij tussen de 15 en 25 jaar en lijkt dit je interessant? Wacht dan niet langer om jezelf aan te melden.

In de 4 meet-ups van Ballpark gaan we samen bedenken hoe we in theaterseizoen 23- 24 (september ’23 t/m juli ’24) met een groep young creatives onze stem kunnen laten horen in en rondom Theater Rotterdam. Jouw ongezouten mening helpt ons om standaard jonge mensen mee te laten denken in wat we maken, produceren en vertellen.

Samen schetsen we plannen voor aankomend seizoen, gaan samen eten, awareness creëren, content maken, nieuwe dingen ontdekken en nog meer plannen smeden. Het canvas is Rotterdam, en wie weet heel snel de rest van Nederland – én de wereld.  Wat krijg je er voor terug? Een kleine onkostenvergoeding, het leren kennen van leuke mensen en eten! Lijkt ons wel zo eerlijk. 

Geen theaterervaring. No problem! Zolang jij het leuk vindt om bezig te zijn met cultuur: van het kijken naar films tot het bezoeken van festivals en musea. Ben jij een young profesionals in cultuur? Ook jij bent dan welkom.

Je kunt je nu opgeven via onderstaande button

Meer info is te vinden in het aanmeldformulier. Na je aanmelding ontvang je van ons een korte motivatieopdracht over waarom jij onderdeel moet zijn van onze creatieve workspace BALLPARK.

Praktisch 

  • 23 mei #1stbase Taco Tuesday Thoughts
  • 13 juni #2ndbase Comfortfood Creations
  • 29 juni #3rdbase  Pizza Party Programme
  • 4 juli  #4thbase Summer Close-Out meet-up mét een blik in de toekomst & een bezoek aan een performance (breng je +1)
  • Locatie: TR8 William Boothlaan
  • Aanmelden kan tot uiterlijk 5 mei 2023 00:00 uur
  • Er is een beperkt aantal plekken, dus twijfel niet te lang!
  • Ervaring is leuk, enthousiasme & commitment vinden wij belangrijker
  • Deelname aan BALLPARK is in 2023 is gratis: voor deelnemers die aan alle bijeenkomsten deelnemen is een kleine onkostenvergoeding beschikbaar. 

Vragen?
Mail naar jong@theaterrotterdam.nl of DM ons via Instagram @theaterrotterdamjong

 

 

Agenda Jong Talent

Talent traject
Kennismaking 16 januari 2023 – vervolg programma januari t/m 1 april 2023

Theater na de dam
Repetities in maart, april en mei - voorstellingen op 4 en 5 mei 2023.

Europefiction 2023
Kennismaking 20 februari 2023 – vervolg programma maart t/m 6 augustus 2023

Waarheidscommissie x young creatives Rotterdam
Kennismaking 14 maart 2023 – vervolg programma april t/m 2 juni 2023
(Eventueel september/oktober)

Ballpark (pilot)
Op 23 mei, 13 juni, 29 juni en 4 juli 2023

Check ons op Instagram