Jongerenprojecten

 

Talent Traject

Wij zijn op zoek naar de acteurs, regisseurs, toneelschrijvers, theaterdocenten, productieleiders en vormgevers van de toekomst! Wil je Theater Rotterdam van binnenuit leren kennen? In real life interactie met anderen? Wil je met makers van Theater Rotterdam werken? Meld je dan nu aan voor het 12 weekenden (sep ’21 - feb ‘22) durende Talent Traject van Theater Rotterdam.

Voorstellingsbezoeken vormen de basis van het traject en maken je bekend met de programmering van Theater Rotterdam. Je ziet niet alleen ontzettend veel voorstellingen, je staat ook ieder weekend op de speelvloer en praat met regisseurs, dramaturgen en acteurs over hun vak. Zij geven hun vakmanschap door en coachen jou in je ontwikkeling.

De auditie is op maandag 6 september en bestaat uit een theaterworkshop waarvoor je niets hoeft voor te bereiden. Een beetje lef en vooral veel plezier is het enige wat je nodig hebt om mee te doen. Naast het volgen van de workshop willen we graag met je in gesprek over je motivatie om mee te doen aan het traject.

Geïnteresseerd? Meld je aan voor de auditie op maandag 6 september door te mailen naar jong@theaterrotterdam.nl o.v.v. je naam, leeftijd en een korte motivatie. Heb je al eerder vragen? Mail deze dan ook naar jong@theaterrotterdam.nl.

  • Deelname aan de auditie is gratis.
  • Als je wordt aangenomen betaal je €350,- voor alle masterclasses en voorstellingsbezoeken. Als deze kosten een belemmering zijn voor jouw deelname, neem dan contact met ons op.
  • Het Talent Traject vindt plaats op 12 vrijdagavonden en zaterdagen in de periode van september ’21 tot februari ‘22, met uitzondering van de schoolvakanties.

Is dit iets voor iemand die je kent? Laat het dan aan diegene weten!

 

Europefiction

Theater Rotterdam en Junges Schauspielhaus Bochum werken voor de derde keer samen aan het uitwisselingsproject Europefiction. 

Tijdens dit project ga je samen met Europese jongeren aan de slag om toe te werken naar een performance. Dit doe je zeker niet alleen! Pleun Peters (Theatermaker Theater Rotterdam) en niemand minder dan Gil Gomes Leal (Gil de Grid, danser en bewegingskunstenaar) zullen je hierbij begeleiden.

Ben jij tussen de 16 - 25 jaar? Kijk je graag over grenzen heen, wil jij samen theatermaken en ben je niet vies van op het podium staan, dan zijn wij op zoek naar jou!
Meld je voor de informatiebijeenkomst op maandagavond 8 maart door een mail te sturen naar jong@theaterrotterdam.nl o.v.v. je naam en leeftijd en korte motivatie.

Wegens de huidige situatie m.b.t. het Coronavirus kunnen we nu nog geen fysieke auditie organiseren en ziet het project er net iets anders uit dan voorgaande jaren. We gaan er nu van uit dat we na de voorjaarsvakantie starten met de repetities en in juni de performance presenteren. Maar zoals iedereen in deze tijd moeten we flexibel zijn en kijken wat er lukt.

Theaters/Partners:
Rotterdam (Theater Rotterdam) – Bochum (Junges Schauspielhaus)
Liverpool (20 Stories High) – Gelsenkirchen (Consol Theater)
Bologna (La Baracca) – Herne (Theater Kohlenpott)
Budapest (Kolibri Theatre) – Hamm (Helios Theater)
Paris (Transplanisphère) – Dortmund (KJT Dortmund)

   

 

 

Jongerenperformance

Als je tussen de 16 en 25 jaar bent.
Als je wil werken met de acteurs en makers van Theater Rotterdam.
Als je staat te popelen om de vloer op te gaan.
Als je in 1 week een performance wilt maken.
Als je zin hebt om nieuwe mensen te ontmoeten.
Als je nieuwsgierig bent.
Als je lef hebt.

Eén keer per jaar organiseren we een performance rondom een vooronderzoek van één van de makers van Theater Rotterdam. Je werkt samen met makers en acteurs als Boogaerdt/Vanderschoot, Erik Whien, Wunderbaum, Alida Dors en Davy Pieters. In een week tijd werk je aan de thematieken en fascinaties die de basis voor de voorstelling zullen vormen. Deze onderzoeksweek resulteert in een performance die je in een van de zalen van Theater Rotterdam aan het publiek presenteert.

Vorige jongerenperformances waren geïnspireerd op o.a. Revolutionary Road (oktober 2017), Dreams. Dramas. Diamonds. (april 2017), Privacy (oktober 2016), How to build a universe (november 2018 en Eternity (oktober 2019).

De audities en de maakweek vinden plaats in het najaar van 2020. De maakweek is in de herfstvakantie, de auditiedatum volgt nog.

Nieuwsgierig?
Meld je aan door een mail te sturen naar jong@theaterrotterdam.nl.

Kosten?
Als je wordt geselecteerd voor de jongerenperformance betaal je € 35,00.

TRoep

Heb je meegedaan aan een jongerenperformance of aan het Talent Traject? Dan word je automatisch lid van TRoep. Je kunt slechts eenmaal meedoen met de jongerenperformance, maar lid van TRoep blijf je altijd. Wij nodigen je uit om regelmatig met de andere TRoepers te eten en te kletsen, voorstellingen te bezoeken en masterclasses te volgen.