Jongerenprojecten

Talent Traject

Wij zijn op zoek naar de acteurs, regisseurs, toneelschrijvers, theaterdocenten, productieleiders en vormgevers van de toekomst! Wil je Theater Rotterdam van binnenuit leren kennen en met de makers van Theater Rotterdam werken? In real life interactie met anderen?

Voorstellingsbezoeken vormen de basis van het traject en maken je bekend met de programmering van Theater Rotterdam. Je ziet niet alleen ontzettend veel voorstellingen, je staat ook ieder weekend op de speelvloer en praat met regisseurs, dramaturgen en acteurs over hun vak. Zij geven hun vakmanschap door en coachen jou in je ontwikkeling.

Geïnteresseerd?
Meld je aan door te mailen naar jong@theaterrotterdam.nl o.v.v. je naam, leeftijd en een korte motivatie. 

Zodra de auditiedatum bekend is (najaar 2022) ontvang je van ons een uitnodiging. De auditie bestaat uit een theaterworkshop waarvoor je niets hoeft voor te bereiden. Een beetje lef en vooral veel plezier is het enige wat je nodig hebt mee te doen. Naast het volgen van de workshop willen we graag met je in gesprek over je motivatie om mee te doen aan het traject.

  • Deelname aan de auditie is gratis
  • Als je wordt aangenomen betaal je €350,- voor alle masterclasses en voorstellingsbezoeken. Als deze kosten een belemmering zijn voor jouw deelname, neem dan contact met ons op.

Is dit iets voor iemand die je kent? Laat het dan aan diegene weten!

 

Europefiction

Theater Rotterdam en Junges Schauspielhaus Bochum werken voor de vijfde keer samen aan het uitwisselingsproject Europefiction. 

Ben jij tussen de 16 - 25 jaar? Kijk je graag over grenzen heen, wil jij samen theatermaken en ben je niet vies van op het podium staan, dan zijn wij op zoek naar jou!

Tijdens dit project ga je samen met Europese jongeren aan de slag om toe te werken naar een performance. Eind juli ontmoet je de andere jongeren tijdens het zomerkamp in Duitsland. Een week lang samen theater maken, discussiëren, koken, dansen en muziek maken met inspirerende Europese jongeren.

Heb je er nu al zin in?
Mail naar jong@theaterrotterdam.nl o.v.v. je naam, leeftijd en een korte motivatie. Zodra er meer bekend is over de informatie- en selectieavond in maart 2023 krijg je van ons bericht.

Theaters/Partners:
Rotterdam (Theater Rotterdam) – Bochum (Junges Schauspielhaus)
Liverpool (20 Stories High) – Gelsenkirchen (Consol Theater)
Bologna (La Baracca) – Herne (Theater Kohlenpott)
Budapest (Kolibri Theatre) – Hamm (Helios Theater)
Paris (Transplanisphère) – Dortmund (KJT Dortmund)

   

TRoep

Heb je meegedaan aan een jongerenperformance of aan het Talent Traject? Dan word je automatisch lid van TRoep. Je kunt slechts eenmaal meedoen met de jongerenperformance, maar lid van TRoep blijf je altijd. Wij nodigen je uit om regelmatig met de andere TRoepers te eten en te kletsen, voorstellingen te bezoeken en masterclasses te volgen.