Tips

Over Dave
Als hoofd programmering weet Dave als geen ander welke voorstellingen een must-see zijn.

22 & 23 september
Midzomernachtsdroom
Theater Oostpool / Introdans / Phion / Daria Bukvic 

We starten het seizoen met een uitbundige Shakespeare. Van de Midzomernachtsdroom krijg je nooit genoeg, en zeker niet wanneer regisseur Daria Bukvic ermee aan de slag gaat en de klassieker naar deze tijd trekt. Tekstschrijver Vera Morina schuwt daarnaast de grote thema’s niet en brengt Shakespeare weer helemaal tot leven. Met een heerlijke cast met veel nieuwe talenten en een bijzondere samenwerking met Introdans en Het Orkest van Gelderland & Overijssel: Phion. Een voorstelling over liefde, vrijheid en loskomen van oudere generaties die de  toon goed zet voor het nieuwe seizoen.

16 & 17 december
Elizabeth gets her way 
Jan Martens 

Na een triomftocht door Europa is nu eindelijk de laatste solo van Jan Martens te zien bij Theater Rotterdam. Jan maakte ongelofelijk veel indruk met zijn ensemblestukken op festivals als in Avignon. Tussendoor kon hij het niet laten deze solo over de klaveciniste Elisabeth Chojnacka te maken. Vol overgave en met veel respect verbindt hij de radicale Elisabeth met componisten uit heden en verleden en richt daarmee opnieuwd een standbeeld op voor een kunstenaar. 

27 & 28 maart
The Interrogation 
NTGent & IIPM / Milo Rau / Edouard Louis 

Ik kijk heel erg uit naar deze voorstelling. Een samenwerking tussen twee van misschien wel de meest interessante makers van dit moment. De stukken van Edouard Louis doen me altijd denken aan Lombardijen (Rotterdam-Zuid) waar ik ben opgegroeid; een mengeling van het naoorlogse optimisme en de treurigheid van de jaren tachtig. Naast een tegenstrijdig beeld geeft het vooral ook troost. Rau is een meester in het bespelen van fictie en werkelijkheid en kan als geen ander de actualiteit keihard neerzetten. Een combinatie die gedoemd is om te falen, maar wel heel spannend theater heeft opgeleverd.

 • EXIT ABOVE

  Anne Teresa De Keersmaeker, Meskerem Mees, Jean-Marie Aerts, Carlos Garbin / Rosas
  wo 6 mrt

  ‘My walking is my dancing’ is al sinds haar vroegste werk een leidend principe van Anne Teresa De Keersmaeker. Voor haar is wandelen de ‘signature move’ van de menselijke soort. Zo vertrouwd dat we er zelden bij stilstaan. 

 • ZIEL

  Conny Janssen Danst
  do 4 apr
  -
  zo 7 apr

  In ZIEL, de nieuwste voorstelling van Conny Janssen Danst, gaat een avontuurlijke groep dansers op zoek naar vrijheid, lichtheid en onverwachte ontmoetingen. Daarbij is het verlangen om voluit te leven leidend. Maar lukt dat ook als het leven zich niet naar onze voornemens en wensen plooit? Wat houdt ons tegen het leven te omarmen en de restricties die we onszelf en elkaar opleggen te doorbreken?

 • Brown Sugar Baby

  HET NATIONALE THEATER / ERIC DE VROEDT
  za 11 mei
  en
  zo 12 mei

  Brown Sugar Baby is een swingende voorstelling met live-muziek over een Indische jazzband in de turbulente nadagen van de Nederlandse kolonie. Deze nieuwe (muziek)theatervoorstelling van Eric de Vroedt (De eeuw van mijn moeder) wordt gespeeld door elf muzikanten en acteurs, met onder anderen Hein van der Heijden, Esther Scheldwacht en Mariana Aparicio (winnaar Theo d'Or 2023).

 • From England with love

  Hofesh Shechter Company
  wo 29 mei

  Speels en ingewikkeld, genereus en bekrompen, trots en vol zelfrelativering, verknocht aan tradities en verbonden met de toekomst, met een glorieus en besmet verleden – Engeland is een vat vol tegenstrijdigheden. 

 • The Underground

  NITE / Club Guy & Roni / Slagwerk Den Haag / Asko|Schönberg
  wo 28 feb
  en
  do 29 feb

  Wat moet er gebeuren voordat je je niks minder voelt dan een clown? Een pipo in de marge? En wat gebeurt er als je daar helemaal klaar mee bent?  NITE presenteert in samenwerking met Club Guy & Roni, HIIIT (voorheen Slagwerk Den Haag) en Asko|Schönberg The Underground: een tragikomische en muzikale theatershow over de kunst van het mislukken. 

 • (...) Een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel | 12+

  THEATER ARTEMIS / JETSE BATELAAN
  wo 8 nov

  “Is this the real life? Is this just fantasy?” zong een zanger lang geleden. Intussen hebben we daar nooit een helder antwoord op gekregen.

 • Out of the Blue

  CAMPO
  do 26 okt

  Hoeveel dieper kunnen mijnbouwbedrijven nog graven en waar graven we ons met de mensheid nu eigenlijk naartoe? 

 • BLKDOG

  FAR FROM THE NORM / Botis Seva (UK)
  Feeling Curious?
  zo 1 okt

  In the hip-hop dance performance BLKDOG, choreographer Botis Seva takes you on a poetic journey, exploring the themes of coping mechanisms and the connection between childhood and adulthood in an impressive manner.