Tips

Over Dave
Als hoofd programmering weet Dave als geen ander welke voorstellingen een must-see zijn.

22 & 23 september
Midzomernachtsdroom
Theater Oostpool / Introdans / Phion / Daria Bukvic 

We starten het seizoen met een uitbundige Shakespeare. Van de Midzomernachtsdroom krijg je nooit genoeg, en zeker niet wanneer regisseur Daria Bukvic ermee aan de slag gaat en de klassieker naar deze tijd trekt. Tekstschrijver Vera Morina schuwt daarnaast de grote thema’s niet en brengt Shakespeare weer helemaal tot leven. Met een heerlijke cast met veel nieuwe talenten en een bijzondere samenwerking met Introdans en Het Orkest van Gelderland & Overijssel: Phion. Een voorstelling over liefde, vrijheid en loskomen van oudere generaties die de  toon goed zet voor het nieuwe seizoen.

16 & 17 december
Elizabeth gets her way 
Jan Martens 

Na een triomftocht door Europa is nu eindelijk de laatste solo van Jan Martens te zien bij Theater Rotterdam. Jan maakte ongelofelijk veel indruk met zijn ensemblestukken op festivals als in Avignon. Tussendoor kon hij het niet laten deze solo over de klaveciniste Elisabeth Chojnacka te maken. Vol overgave en met veel respect verbindt hij de radicale Elisabeth met componisten uit heden en verleden en richt daarmee opnieuwd een standbeeld op voor een kunstenaar. 

27 & 28 maart
The Interrogation 
NTGent & IIPM / Milo Rau / Edouard Louis 

Ik kijk heel erg uit naar deze voorstelling. Een samenwerking tussen twee van misschien wel de meest interessante makers van dit moment. De stukken van Edouard Louis doen me altijd denken aan Lombardijen (Rotterdam-Zuid) waar ik ben opgegroeid; een mengeling van het naoorlogse optimisme en de treurigheid van de jaren tachtig. Naast een tegenstrijdig beeld geeft het vooral ook troost. Rau is een meester in het bespelen van fictie en werkelijkheid en kan als geen ander de actualiteit keihard neerzetten. Een combinatie die gedoemd is om te falen, maar wel heel spannend theater heeft opgeleverd.