Foto: Raymond de Vries | Visagie: Judith van Dongen | Danser: Maud Huizing

ZIEL

CONNY JANSSEN DANST
do 11 jan - zo 7 apr
Dans die je uitnodigt om het leven te omarmen

In ZIEL, de nieuwste voorstelling van Conny Janssen Danst, gaat een avontuurlijke groep dansers op zoek naar vrijheid, lichtheid en onverwachte ontmoetingen. Daarbij is het verlangen om voluit te leven leidend. Maar lukt dat ook als het leven zich niet naar onze voornemens en wensen plooit? Wat houdt ons tegen het leven te omarmen en de restricties die we onszelf en elkaar opleggen te doorbreken?

In het nieuwste werk van Conny Janssen staan we midden in het leven, met alle onzekerheden en tegenstellingen die daar bij horen. Kunnen we het leven accepteren zonder verlamd te raken door de uitdagingen die voor ons liggen. Zijn we bereid risico’s te nemen?

ZIEL is een ode aan het leven, met al zijn ups en downs, zijn verrassingen en teleurstellingen. Van verstilde momenten tot uitbundige vieringen, van pijnlijke confrontaties tot hoopvolle verwachtingen. In ZIEL geven we uiting aan de drang vrij en onbezonnen te zijn, de luiken open te gooien en in het diepe te duiken, zonder angst of schroom.

Dansersensemble, toneelbeeld & soundtrack

Conny Janssen stelde voor ZIEL een avontuurlijk, internationaal dansersensemble samen. Bekende dansers als Adi Amit, Mariko Shimoda, Remy Tilburg en Maud Huizing zijn te zien naast nieuwe gezichten die dit seizoen met hun ijzersterke danskwaliteiten debuteren in Conny Janssen Danst . Voor het toneelbeeld zoekt Conny Janssen de samenwerking met ontwerper Thomas Rupert en filmmaker Davide Bellotta, die met hun decorontwerp en motion graphics een extra dimensie aan de voorstelling geven. De soundtrack in ZIEL varieert van punkrock van Iggy Pop tot soundscapes, zang en arrangementen van Maartje Teussink.

Team

Choreografie Conny Janssen Dansers Adi Amit, Pedro Correia (stage), Pedro Ricardo Henry, Maud Huizing, Sara Mistrorigo (stage), Gaspar Ribeiro (stage), Mariko Shimoda, Yashasvi Shrotriya, Remy Tilburg, Carmine Vigliotti Muziek Alessandro Cortini, Jóhann Jóhannson, Iggy Pop, Pan Sonic, Maartje Teussink e.a. Toneelbeeld Thomas Rupert Video-ontwerp Davide Bellotta, Thomas Rupert Video-realisatie Davide Bellotta Lichtontwerp Remko van Wely Kostuumontwerp Babette van den Berg Dramaturgie Judith Wendel Repetitor Yanaika Holle, Erik Spruijt