foto Amanda Harput

Herfst

RYAN DJOJOKARSO
do 14 dec 20:00 - 21:15
Een hoopvol ritueel voor het naderende einde in dans, zang, theater en beeld
  • 14 dec
    20:00 - 21:15
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal

 

De hoofdrol in Ryan Djojokarso’s derde seizoensportret Herfst is weggelegd voor de Dood. We kunnen er niet omheen. We moeten ooit afscheid nemen. We zullen rouwen. 

In elke cultuur wordt anders afscheid genomen van geliefden. Van het plakje cake bij de koffie tot een uitbundige viering van het leven. Rituelen sturen ons rouwproces. In Herfst vermengen liederen en 
afscheidsrituelen uit de Javaans-Surinaamse, Caribische en Indonesische cultuur zich met het westerse requiem. De performers bezweren hun angst, ontkennen, gaan woedend de confrontatie aan en verlangen naar een beeld voorbij de eindigheid. Steeds meer omarmen ze het onvermijdelijke.

Extra
Deze voorstelling is onderdeel van Het Laatste Woord, een kort nagesprek onder leiding van een gespreksleider, waar je met elkaar in gesprek gaat over wat je hebt gezien. Het woord is aan de bezoeker, zo leer je ook de ander kennen, maar je bent ook welkom om enkel te luisteren.

Onderdeel van

Team

choreografie & regie Ryan Djojokarso performers (spel, zang, dans) Ria Marks, Bernadeta Astari, Tiffany Vicario, Robin Nimanong, e.a. lichtontwerp Ate Jan van Kampen compositie Jorg Schellekens dramaturgie Jappe Groenendijk