Dancing on the Edge: Above Zero

Osama Halal/Koon Theatre Group
do 12 nov 20:30 - 21:40
  • 12 nov
    20:30 - 21:40
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Syrische, multidisciplinaire theatervoorstelling

Een grote cast makers van uiteenlopende disciplines en achtergronden gaat op zoek naar antwoorden op levensvragen ten tijde van oorlog. Met de verhalen en gedichten van Bertolt Brecht als uitgangspunt. Gebruikmakend van hun eigen persoonlijke ervaringen geven ze via dans, mime, rap vorm aan de vicieuze cirkel, waarin geweld angst produceert en angst vervolgens weer geweld.

Ossama Halal studeerde af in theater aan de Higher Institute of Dramatic Arts in Damascus in 2004. Hij is de oprichter van Koon Theater Group en hij regisseerde de eerste straattheatervoorstelling van Syrië tijdens zijn tweede studiejaar. Halal won de prijs voor Beste Regisseur in het festival voor experimenteel theater in Cairo in 2009.

______
Gesproken in het Arabisch met Engelse boventitels

Dancing on the Edge
Het festival Dancing on the Edge geeft een gevarieerd beeld van de hedendaagse podiumkunst uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het presenteert origineel en urgent eigentijds theater, dans en installaties, en laat daarmee een ander geluid horen uit dat deel van de wereld. Behalve in Rotterdam speelt het Festival ook in Amsterdam, Den Haag en Utrecht.

“Het festival is een onmisbaar platform voor internationale uitwisseling en reflectie” (Trouw).

______
EXTRA

Voorafgaand aan de voorstelling op donderdag 12 november kun je om 19:30 een gratis inleiding in het Haltheater bijwonen. Deze wordt verzorgd door Lina 'Issa.

Na de voorstelling is er een gratis nagesprek in de Robeco Kleine Zaal. Deze wordt verzorgd door Pieter de Ruiter.

______

Collecte Bed Bad Brood en Begeleiding
Na afloop van deze voorstelling collecteren we actief voor het vluchtelingenprogramma van De Pauluskerk, Bed Bad Brood en Begeleiding!

Team

director & set design Osama Halal met Amer Barzaoui, Antoine Bouguier, Ghenwa Samahat, Mayar Alexani, Owis Almukhallalat, Stéphanie Kayyal Abed Kobeissy, Hani Al Sawah, Ali Al Hout