Dalton Jansen - To The Edge 3 / Lloyds Company Presents

Track: Local Heroes
wo 23 sep 20:15 en 20:15

Combineer de Rotterdamse voorstellingen To The Edge 3 en Lloyds Company Presents met 1 combi-ticket. Dalton Jansen nodigt het publiek uit om samen met hem en zijn dansers in een achtbaan van emoties te stappen en Lloyd Marengo coachte de afgelopen jaren vele aanstormende makers en biedt ze met LC Presents een eigen podium. Tussen beide voorstellingen kan je in TR Schouwburg spoken word van Next Generation Speaks én CO-VID PRO: Collaborative Video Project van Grande Loge beleven.

  Combi-ticket 1
20:15-21:00 Lloyds Company Presents
21:15-21:55 Next Generation Speaks & Grande Loge
22:00-22:30 Dalton Jansen - To The Edge 3

https://www.theaterrotterdam.nl/pQPrxHb/dalton-jansen

  Combi-ticket 2
20:15-20:45  Dalton Jansen - To The Edge 3
21:15-21:55

Next Generation Speaks & Grande Loge
22:00-22:45 Lloyds Company Presents

Dalton Jansen: To The Edge 3

De Nederlandse choreograaf Dalton Jansen, tevens maker bij Productiehuis Theater Rotterdam, choreografeerde To The Edge 3 voor drie mannen en is zelf een van de dansers.

In To The Edge 3 ontmoeten drie mannen elkaar en al snel blijkt dat er onderling veel wrijving is. Hoe gaan ze hiermee om en zal er meer solidariteit ontstaan? Gaat iedereen mee met de groep of is het beter om je eigen pad te bewandelen, ook al is het misschien eenzaam.

Choreograaf Dalton Jansen nodigt het publiek uit om samen met hem en zijn dansers in een achtbaan van emoties te stappen. Ook onderzoekt hij verschillende posities van macht. Het zijn emoties en machtposities waar iedereen in het dagelijks leven wel eens mee te maken krijgt. Het spelen met begrippen als kwetsbaarheid, kracht, zwakte, grenzen, relaties en ruimte is kenmerkend voor Daltons werk. Steeds gaat hij de dialoog aan met zijn publiek door zeer persoonlijke maar tegelijkertijd universele en menselijke kwesties aan te pakken en in zijn choreografieën te verbeelden. To the Edge 3 is het laatste deel van een serie van 3 delen, elk deel kan los gezien worden.

Choreografie: Dalton Jansen ism dansers Dansers: Adam Khazamurdov - Giovanni Pisas - Dalton Jansen Dichter: Elten Kiene Componist: Tom van Wee Styling: Odair Pereira 

Lloyds Company Presents

Tijdens Lloyds Company Presents zetten we nieuwe makers in de spotlight. Choreograaf Lloyd Marengo coachte de afgelopen jaren vele aanstormende makers en biedt ze met LC Presents een eigen podium. 

Lloyds Company Presents: Hassani Le Couvreur en Argil Randon – Loops of Fear (preview)

De eerste voorstelling van de Hassani Le Couvreur (X-Gen Crew, Pigeons Crew) en Argil Randon (X-Gen Crew) als makers en dansers. Loops of Fear gaat over de sociale druk die kunstenaars vaak ervaren: volg een ‘goede’ opleiding en kies voor een ‘normale’ baan. Met de voorstelling willen de heren kijkers inspireren hun gevoel te volgen: Take a leap of faith en spring! In een bijzondere combinatie van popping, house en movement wordt het publiek meegenomen in een avontuur vol magie. Loops of Fear komt tot stand in co-productie met IMPACT en Lloydscompany. 

Choreografie & dans: Hassani Le Couvreur en Argil Randon Advies en ondersteuning: Lloyd Marengo, Dennis Vooren Muziek: Luciano Hiwat Lichtontwerp: Dennis Vooren

Lloyds Company Presents: Sheyda Darab - Zire Ab 

Sheyda Darab verdiende haar strepen in de danswereld als danseres bij onder andere Danstheater AYA, en maker bij Dansmakers, Korzo, Theater der Jungen Welt en X Pats Casablanca. Eerder maakte ze de goed ontvangen solo Treasuries of Mysteries  waarin zij met zichzelf en het publiek in gesprek ging door een combinatie van dans, zelfgeschreven poëzie, spoken word.

Zire Ab (Under water) is geïnspireerd op het gedicht van Nathaniel Hawthorne. Deze draagt de belofte dat er onder water altijd rust is, al is de wereld ontregeld. In deze solo zoekt Sheyda Darab d.m.v. Hip Hop technieken naar deze belofte.  

Choreografie & dans: Sheyda Darab

Lloyds Company Presents:  Purity -Ibrah Silas Jackson & Guan Balde 

Purity is een verhaal over broederschap. Twee jonge mannen afkomstig uit verschillende werelden ontmoeten elkaar en worden de broers die ze nooit hadden. In een ingetogen stuk laat Ibrah Silas Jackson zijn choreografisch talent zien.

Choreograaf: Ibrah Silas Jackson Dansers: Guan Balde and Ibrah Silas Jackson.

 

Track: Local Heroes

Met een combi-ticket kan je tevens de volgende onderdelen binnen de Local Heroes Track beleven:

  • Next Generation Speaks

Next Generation Speaks (NGS) is een project van Roots en Routes in samenwerking met Woorden Worden Zinnen, Urban Woorden (België), Brouhaha International (UK), Word N Sound Poetry and Live Music Series(Afrika) en Youth Speaks (VS). NGS daagt jonge spoken-word artiesten uit om hun stem te ontwikkelen en te presenteren. NGS richt zich niet in eerste instantie op spoken worden louters als kunstvorm, maar als een middel om jongeren te betrekken bij maatschappelijke debatten, poëzie en de verhalen van jongeren zelf naar voren te halen.

  • CO-VID PRO (exclusieve preview): Collaborative Video Project 

CO-VID PRO is een Collaborative Video Project van Tjon Rockon's performance genootschap Grande Loge. Het project is een vervolg op de voorstelling Ma Pang Pang en is begonnen om artiesten in de Corona-tijd aan elkaar te verbinden en werk te geven. De Loge wordt zo een digitale ontmoetingsplek voor videokunstenaars, performers, regisseurs en andere makers, als er geen of weinig fysiek contact mag zijn. CO-VID PRO is een geleide 'carte blanche' met een aantal vaste ingrediënten en voorwaarden, die hebben gediend om snelle focus te krijgen. Fashion is van Isabell Schulz. De muziek is van Joost Maaskant en de film locatie is bij Atelier Van Lieshout. De video's duren tussen 1 en 3 minuten. De eerste serie bestaat uit 10 items met o.a. Vilain & Gai, Fransje Calf en Sarah Blok.  

Master of Rituals Tjon Rockon Master of Contemplation Hajo Doorn (aka de Toekan) Master of Bass Joost Maaskant Master of Style Isabell Schulz Masters of Film Vilain & Gai, Fransje Calf, Sarah Blok Special Thanks Master Davids Danoss & Master Omar Breedveld

Track

Theater Rotterdam neemt je mee op een onbekend spoor, waarbij elke ruimte een podium kan zijn. Met de serie Tracks nodigen we je uit om je op een andere manier te verhouden tot ons gebouw en zalen. Een Track bestaat uit verschillende onderdelen die op elkaar aansluiten in thema of genre.